komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Vasárnaptól Kerekes Vica hangján hallhatjuk a magyar nyelvű utastájékoztatót a Komárom-Pozsony vasútszakaszon

 

Két hónappal ezelőtt, amikor a közlekedésügyi minisztérium közleményben tájékoztatta a lakosságot, miszerint december 13-tól a Komárom-Pozsony vasútvonal üzemeltetését az Osztrák Nemzeti Vasúttársaság (ÖBB) és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) veszi át.

Azt ígérték, hogy magasabb színvonalú szolgáltatásra számíthatnak az utasok, aminek az első lépéseként a Komárom-Pozsony útvonalon a szlovák nyelvű utastájékoztatás mellett magyarul is hallható lesz az állomások neve, valamint az utasok üdvözlése. A magyar nyelvű hanganyagot a nagy népszerűségnek örvendő színésznő, Kerekes Vica hangjával rögzítették. A szlovák nyelvű változat Ľubica Tvarožková közreműködésével.

A vasútvonal új üzemeltetője a Komárom-Pozsony szakaszra úgyn. szupergaranciát is kínál. Abban az esetben, ha a járat több mint 60 percet késik, akkor a menetjegy árának felét, 120 perces késés esetében pedig a teljes jegyárat térítik vissza. Az utazási garancia kizárólag a www.zssk.sk oldalon vagy az Ideme vlakom (Vonatozunk) mobilalkalmazáson keresztül vásárolt jegyekre érvényes.

A tervek szerint az ÖBB ugyanolyan légkondicionált szerelvényeket állít pályára a Komárom-Pozsony szakaszon, mint amilyenek jelenleg a Bécs–Marchegg–Pozsony vonalon is közlekednek.

(komaromonline.sk, TASR)

Hozzászólások

hozzászólás