komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Nyilatkozott a temető tulajdonosa is, a katolikus egyház

MEGOSZTÁS:

 

A komáromi római katolikus egyházközség nyilatkozata a katolikus temető jelenlegi helyzetéről, amelyet Kiss Róbert atya küldött.

“2024. január 3-tól új üzemeltető vette át a katolikus egyház tulajdonában lévő temető kezelését. Sajnos az előző üzemeltető nem adta át a tulajdonosnak a temető megfelelő kezeléséhez és működtetéséhez szükséges dokumentumokat. Hasonlóképpen a temető átvételének állapota (nem megfelelő infrastruktúra és tárgyi felszereltség) nem teszi lehetővé annak azonnali megfelelő működését. Ezért jelenleg minden lehetőséget mérlegelünk jogaink gyakorlására, amelyeket jogi úton is meg fogunk védeni.

Ezért kérjük, hogy legyenek türelemmel az esetleges nehézségek miatt, amíg az előző üzemeltető által hátrahagyott összes probléma megoldódik.

Szeretnénk biztosítani Önöket arról, hogy a változás semmilyen módon nem befolyásolja vagy korlátozza a temető nyitvatartási idejét és működését. Keményen dolgozunk azon, hogy mindent biztosítsunk, ami a megfelelő és korszerű működéshez szükséges. A meghozandó intézkedésekről és megoldásokról rövidesen tájékoztatni fogjuk Önöket.

Köszönjük megértésüket, és várakozással tekintünk arra, hogy temetőnk méltóságát és színvonalát helyreállíthassuk, amit ez a szent hely megérdemel.”

(komaromonline.sk, kvh, farnosťKN)

 

Hozzászólások

Show Buttons
Hide Buttons