komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Demin Viktor lett a Komáromi Kajak-Kenu Klub új elnöke

 

December 8-án egyhangú döntéssel a többszörös világ-és Európa-bajnok válogatott kajakos, Demin Viktort választották a Komáromi Kajak-Kenu Klub új elnökének.

A nagy múltú klub az 1896-ban alapított Komáromi Sport Egyesület evezős szakosztályaként alakult meg. A sportág fejlődése a II. világháborútól kezdve folyamatos volt. A komoly áttörést a 60′-as, 70′ -es évek hozták meg, amikor városunk kenusai felzárkóztak Csehszlovákia legjobbjai közé. Az első komáromi sportoló, aki világversenyen képviselte az országot Halmo Béla volt. Ettől kezdve pedig városunk sportklubjának legjobbjai folyamatosan ott voltak a rajtvonalon a legnagyobb világversenyeken. A klub új elnökének, Demin Viktornak a neve pályafutása során Kanadától-Moszkváig a világ számos országában szerepelt az indulók közt. A többszörös világ-és Európa-bajnok egyebek közt átvehette Az év sportolója elismerést és kiemelkedő teljesítményéért az Olimpiai Szövetség díját. Most azonban, egy nehéz időszakban, elnökként kell majd bizonyítania.

Számomra ez a feladat arról szól, hogy tegyek a Komáromi Kajak-Kenu Klub, azért az egyesületért, amely nemcsak végig kísérté, hanem a megszerzett tapasztalatok által gazdagabbá is tette a gyermekkoromat és életemet. A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni, majd újra és újra nekilátni. Mindig eggyel többször felállni. Nagyon hálás feladatot kaptam, hiszen az előző vezetésnek köszönhetően az egyesületünk jól prosperál. Nagyon biztos anyagi hátteret biztosít a városunk, a Szlovák Kajak-Kenu Szövetség, a Szlovák Olimpiai Bizottság és természetesen a szponzorok is, ezért úgy gondolom, hogy ehhez csak hozzátenni lehet. Igyekszem majd saját ötletek, projektek által bővíteni szolgáltatásaink széles skáláját, kiszolgálva az edzőket, szakembereket, szülőket és a gyerekeket, a szponzorokat és Komárom lakosait. Ezáltal is minél inkább hatékonyabbá téve az egyesület operatív és stratégiai működését egyaránt. A Komáromi Kajak-Kenu Egyesület hosszú évtizedek óta elképesztő sikeresen működik. Múltunk egészen a 19. század végére nyúlik. Ennek a hagyományát ápolni kell és erre építkezve kimondott célunk, hogy a következő évtizedekben a szlovák, illetve a nemzetközi kajak-kenuban meghatározó szerepet játszunk, hiszen 1988 óta valamennyi olimpián sikeresen képviseltette magát az egyesületünk. Ehhez pedig becsületes, alázatos és kitartó munka kell. A hosszú távú sikerünk kulcsa az értékeinkben, hozzáállásunkban és legfőbbképp embereinkben rejlik. Több mint 6 szakedző és további egy-néhány dolgozó teszi feladatát nap mint nap az egyesületért, a gyerekek fizikai, szellemi és mentális fejlődéséért, annak érdekében, hogy a sportban, a magánéletben, az iskolai tanulmányaikban és szakmai életükben is sikereket érjenek majd el. Rengeteg fiatal sportolónk van, naponta több mint 100 gyerek, fiatal és felnőtt jár le, ezzel beragyogva a klub mindennapjait. Azon leszek, hogy ebben a feladatkörben is segítsem az egyesületet úgy, ahogy azt válogatott sportolóként tettem majdnem 2 évtizeden át.” – osztotta meg portálunkkal terveit Demin Viktor.

Az újonnan megválasztott elnök megbízatása 5 évre szól. Gratulálunk!

(komaromonline.sk, FL, nyitókép TASR)

 

Hozzászólások

hozzászólás