komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Újra lehetőség lesz szombaton is vért adni a komáromi kórházban
  •   

A nyári időszak után mindig kevés a vér a komáromi kórházban, így ismét véradást szerveznek szeptember 22-én, szombaton 8 és 12 óra között. A véradókra elsősorban a súlyos balesetek elszenvedőinek vagy a műtétre várakozóknak van a legnagyobb szüksége.

MUDr. Radi Enikő főorvos elmondása szerint azért szeretnék újra bevezetni a szombati véradásokat, mert sokan vannak olyanak, akik hétköznapoként a munka vagy egyéb teendők miatt nem tudnak elmenni a kórházba vért adni, és az év első felében az ilyen akciók kifizetődőnek is bizonyultak.

Véradóvá válhat minden egészséges 18 és 65 év közötti személy, aki több mint 50 kg, de a donor alkalmasságát egyénileg és közvetlenül a helyszínen fogják értékelni. A véradás előtti napon ajánlatos a nagy mennyiségű folyadékbevitel, zsíros ételek és az alkohol kerülése, reggel pedig könnyű reggeli fogyasztása. Évente a férfiak maximum négyszer, míg a hölgyek maximum háromszor adhatnak vért. A véradás nem tart tovább tíz percnél, utána ajánlatos lepihenni, sok folydékot és valami könnyűt fogyasztani.

Minden ilyen akció célja, hogy rávilágítsanak az önkéntes segítségnyújtás fontosságára.

(komaromonline.sk-MA, nyitókép: illusztráció)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook