komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Újabb kutatás-fejlesztési támogatást nyert a Selye János Egyetem

Közel egymillió eurónyi kutatás-fejlesztési támogatást nyert a Selye János Egyetem a Gazdaságtudományi és Informatikai Karon folytatott kutatás-fejlesztési tevékenységére.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap forrásaiból a képfeldolgozás, a mesterséges intelligencia, a robotika, az autonóm eszközök és az adatfeldolgozás tárgykörében nyújtott teljesítményre fordíthatják az összeget. A karon 2015-ben létrehozott Intelligens Robotikai Központ kutatási eredményeivel már az eddigiekben is több fejlesztéshez járult hozzá az ember-gép és gép-gép kommunikáció, a pilóta nélküli robotjárművek, a robotrendszerek együttműködése, illetve a 3D és 4D modellezés és rekonstrukció területein.

A támogatás lehetővé teszi a Gazdaságtudományi és Informatikai Karon és az Intelligens Robotikai Központban folytatott szakmai munkához szükséges infrastruktúra fejlesztését és a személyi állomány – főképp fiatal kutatókkal – való bővítését. A projekt újabb kaput nyit a nemzetközi kutatásokba való további bekapcsolódásra.

A támogatás haszonélvezői főképpen az egyetem informatika szakos hallgatói, akik nemzetközi szinten is kiemelkedő feltételek között készülhetnek fel pályájukra, s szerezhetnek a legmodernebb eszközök működésével kapcsolatos tapasztalatokat és naprakész tudást.

(komaromonline.sk, forrás: sje)

Hozzászólások

hozzászólás