komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Kevés a vér a komáromi kórházban
  •   

Az év első hónapjaiban megnövekedett a vérszükséglet a komáromi kórházban. Ezen a héten a hétfőn és pénteken kivül szerdán, azaz február 7-én is lesz véradás a kórházban a szokott időben reggel 7 órától 11 óráig.

“Minden vércsoportra szükségünk van, de leginkább a 0 Rh negativ, 0 Rh pozitiv, B Rh pozitiv, illetve a B Rh negativ, ugyanis az ilyen vércsoportú betegeink száma növekedett meg. Ezért ezekre a vércsoportokra van leginkább szükségünk. Sajnos ez a karácsonyt követő 2-3 hónap minden évben a nehezebb időszakainkhoz tartozik. Ennek az a magyarázata, hogy karácsonyi időszakban könnyebb megszólítani az embereket és átlagosan elmondható, hogy nagyobb az adakozókedv. Viszont véradást követően ezek a véradók legközelebb csak 3-4 hónap múlva jöhetnek vért adni, és a közti időszakban is biztositanunk kell a kellő mennyiségű vérkészítményt. A másik gondunk, hogy ez az év influenzás időszaka. Sokan betegek és emiatt nem tudnak jönni” – tájékoztatta portálunkat Radi Enikő főorvos.

Tehát a megszokott napokon kívül ezen a héten rendkívüli időpontban, azaz szerdán is várja a véradókat a komáromi kórház hematológiai és transzfúziós állomása.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook