komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Dikácz Bence újabb sikerei-három érem a Junior Szlovák Országos Bajnokságon

2019/6/4

Pozsonyban május utolsó hétvégéjén rendezték meg a Junior Szlovák Országos Bajnokságot, melyen a komáromi úszó, Dikácz Bence is részt vett, és ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Rögtön az első nap a két legnehezebb versenyszámban 400m vegyesen és 1500m gyorson méretette meg magát. Mindkét számban sikerült az időseb korosztályban a második helyezést elérni, valamint 400m vegyesen egy jobb idővel újra megerősíteni az EYOF limitet.

(EYOF: European Youth Olympic Festival = Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. Európa egyetlen, az olimpiai mozgalom harmadik legjelentősebb eseménye. Az Európai Olimpiai Bizottság által két évente szervezett, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által támogatott, nemzetközi multisportjáték.)

Az országos bajnokság második napja is izgalmas csatát hozott Bence számára, hiszen a délelőtti elődöntőn 200m mellen a legjobb idővel sikerült az első helyen beérkeznie.

 

 

A délutáni döntő sem volt unalmas, ugyanis Bence és a nála egy évvel idősebb úszó küzdött a bajnoki címért. Végül az utolsó, huszonöt méteres hajrának köszönhetően Bence az első helyen csapott célba, így övé lett az arany mellett a bajnoki cím is.

Az elért eredményekhez Bencének gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

(komaromonline.sk-MA)

Hozzászólások

hozzászólás