komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi kosárlabdacsapat nélkül kezdi az új idényt a Szlovák Extraliga

A szlovák kosárlabda-bajnokság (SBL) Extraligája az egyik legsikeresebbnek számító MBK Rieker COM-Therm Komárno kosárlabdacsapat nélkül kezdi meg az új idényt.

A legmagasabb osztálynak számító Extraliga versenysorozatban az elmúlt évtizedben sikert sikerre halmozó komáromi csapat anyagi okok miatt nem indul. A klub vezetőségének döntése alapján 2020/2021 -es idényben a komáromi kosárlabdázók egy alsóbb osztályban mutatják meg tudásukat.

A visszalépésre azt követően került sor, hogy a már egyébként is hosszú ideje pénzügyi nehézségekkel küszködő klubnak a koronavírus-járvány miatt nem sikerült megfelelő számú szponzort találnia, így nem tudta kigazdálkodni a versenykiírásban szereplő nevezési díjat.

Az elmúlt szezon minden szempontból nagy kihívások és akadályok elé állította városunk csapatát. A kispadon egy év alatt három edző váltotta egymást, és összesen tíz játékos cserélődött le az idény során, ami a csapat egységének széthullását eredményezte. Mindennek a tetejébe még a menedzseri poszton is személyes változások történtek.

A komáromi klub az 1999/2000 -es szezonban került be a férfi-kosárlabdaextraligába, de a nagy áttörés csak a 2012-es év hozta meg a számára, amikor játékosai a szlovák kupában ezüstérmet szereztek. Egy évvel később a szlovák kupán és a bajnokságban is kiharcolták maguknak az ezüstérmet. 2014/2015 évadban a komáromi szurkolók nagy örömére a csapat megszerezte a szlovák bajnoki címet. A következő hat évben 10 éremmel gazdagodott a csapat. 2017-ben, Paulík József, az MBK Rieker COM-therm Komárom kosárlabda klub menedzserének irányítása alatt megszerezték az Alpok–Adria nemzetközi kupát. Képviselték Szlovákiát az Európai Kosárlabda Szövetség FIBA Europe Cup kupasorozatán.

A komáromi kosárlabdacsapat tagjai azonban szeretnének mihamarabb visszatérni az élvonalba. A 2020/2021-es évadban új néven, BC Komárno, szerepel majd a csapat, amit hivatalos facebook oldalukon is bejelentettek: „2020 júliusában hivatalosan működésbe léptünk, mint egy új kosárlabda klub Komárom városában, akik a 2020/2021-es szezon első ligájában vesznek részt. Az alapító tagok

mindegyikének szívügye a kosárlabda megléte városunkban. Csapatunkban találkozhattok majd régi és új játékosokkal is. Színvonalas kosárlabdát akarunk játszani és megtelíteni sportcsarnokunkat. Ehhez szükségünk van a támogatásotokra, hogy mellettünk legyetek! Legfőbb célunk, hogy a közeljövőben Komárom újfent Extraligát játszhasson. Előre is köszönjük a bizalmatokat! “

Paulík József, az MBK Rieker COM-therm Komárom kosárlabda klub korábbi menedzsere, akinek a helyét a klub egykori játékosa, a szlovén Boban Tomić veszi át, ezzel kapcsolatban a basketliga.sk portálnak azt nyilatkozta, hogy – „Nagyon vegyesek az érzéseim. Vannak dolgok, amikről nem is szeretnék nyilatkozni. Az igazság azonban az, hogy pár emberben nagyot csalódtam. Annak azonban nagyon örülök, hogy az elmúlt évtizedben nagyon sok örömet adtunk a komáromi szurkolóknak. Számomra soha nem a győzelem volt a fontos, hanem a mérkőzések hangulata. Drámai és csodálatos pillanatoknak lehettek a tanúi a kosárlabdasport rajongói. A győzelmeknek is nagyon örültem, de annak még jobban, hogy velünk örültek, ünnepeltek a város lakosai is. “

(komaromonline.sk, TASR)

Hozzászólások

hozzászólás