komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi hajógyárban vízre bocsájtották a luxuskategóriájú Albertina szállodahajót

 

A komáromi hajógyárban február 3-án ünnepélyesen átadták és vízre bocsájtották a luxuskategóriájú Albertina turistahajót.

Az Albertinát egy komáromi cég tervezte, a belső enteriőrt pedig egy másik belsőépítészeti tervezőiroda, akik mindeddig nem foglalkoztak szállodahajók tervezésével, fogja majd kivitelezni.

A száztíz méter hosszú és tizenegy és fél méter széles hajón az eddigi megszokott gyakorlattól eltérően az étterem az alsó szinten kapott helyet, így a fedélzeti szinten pompás kilátást biztosító utaskabinokat tudtak elhelyezni. Az utasoknak azonban az étkezések, vagy egy pohár ital elfogyasztása során sem kell majd nélkülözniük a part menti táj látványát, ugyanis kamerák segítségével folyamatosan követhetik majd az Albertina útját.

 

A megrendelést a hajógyár egy Máltán bejegyzett részvénytársaságtól kapta, ami hotelhajók üzemeltetésével foglalkozik. A vállalat igazgatója a szlovákiai Ivan Sivák, aki korábban elmondta, hogy elmúlt évek negatív tapasztalatai alapján a hajóflottájuk bővítésének tervezésénél, már kizárólag új hajóban gondolkodtak. Döntésüket nem csupán a hajógyárak árajánlata befolyásolta, de az is, hogy a későbbiekben a téli karbantartása rugalmasan és gyorsan beütemezhető és kivitelezhető legyen. Végül a választása az 1898-ban alapított komáromi hajógyárra esett.

 

 

Ma az Albertinának köszönhetően több évtized után a komáromi hajógyár ismét felkerült az európai hajógyártók térképére.

(komaromonline.sk, FL, fotok Nagy Adrian, Molnár Marian)

 

Hozzászólások

hozzászólás