komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szavalógála a Munka Utcai Alapiskolában

A Munka Utcai Alapiskola minden évben lelkes résztvevői a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenynek. Az elmúlt évek során többen értek el kimagasló eredményt, eljutottak Rimaszombatba az országos szintű megmérettetésre is. Ennek apropóján 2018. március 27-én egy rendhagyó irodalmi délután keretén belül került megrendezésre iskolánk tehetséges vers – és prózamondóinak szavalógálájára. A gálát Pikler Mihály 9.b osztályos tanuló nyitotta meg Nagy László: Ki viszi át a szerelmet c. versének megzenésített változatával. A rendkívül kellemes zenés bevezetőt Károlyi Szikonya Judit igazgatónő megnyitó beszéde követte.

 

A szavalógálán részt vettek a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny I., II. és III. kategóriás szavalói és prózamondói.

Név szerint:
I. kategória vers: Szabó Sophia Léna 2.b, Balázs Alexandra 3.c, Konrád Zsolt 3.c, Mézes Bence István 3.d, Nagy Zsolt 3.b.
I. kategória próza: Senkuličová Dézi 2.c, Mikolai Fanni 3.b.
II. kategória vers: Németh Zsófi 4.b, Szlatki Áron 4.b, Švarba Lara 5.a, Tapolcsányi Zalán 5.b, Pikler Mátyás 6.b
III. kategória vers: Balázs Anna Ajnácska 7.b, Koncz Dóra 7.b, Szlatki Réka 7.b, Tabi Zoé Eszter 7.b
III. kategória – próza: Gyürky Mátyás 9.b, Szalay Mátyás 9.b

Egy nagyon tartalmas, élményekben gazdag, színvonalas délutánt tudhatunk magunk mögött, ahol az előadók hol könnyeket, hol pedig mosolyt csaltak az arcunkra. A lehetőségért, hogy ez a csodálatos délután létrejöhetett, köszönet a fellépőknek, a felkészítő pedagógusoknak, a szervezőknek és minden kedves résztvevőnek. Ezúton is gratulálunk tanulóinknak és további sok sikert kívánunk!

(Kalocsányi Mónika, szervező, az iskola pedagógusa)

Hozzászólások

hozzászólás