komaromonline.sk
HÍREK
Bemutatkozik az Eötvös Utcai Alapiskola – VIDEO
  •   

„Kezdeményezni, azután hagyni,
hogy a gyermek szabadon
kibontakoztathassa képességeit.
Ez a pedagógus feladata.“
(Maria Montessori)

Az oktatás fogalma napjainkban nagyon széleskörű, számos szempontot figyelemmel kell kísérni. A pedagógus személyisége, a követelményrendszer, a társadalmi elvárások mind körül ölelik magát az oktatás fogalmát. Így a beíratás előtti időszak során feltehetjük magunkban a kérdést: Milyen a jó iskola? Számos elvárással szembesülhetünk. A legfontosabbnak viszont mindenképpen az egyénközpontúságot tekinthetnénk, hiszen lényeges mozzanata az oktatásnak a nyugodt, és kiegyensúlyozott légkör megteremtése. Akár szülő, akár pedagógus, de a tanuló szemszögéből is más – más választ kaphatunk a feltett kérdésre.

 

Az Eötvös Utcai Alapiskola számára alapvető, hogy ez a hármas (szülő – tanuló – pedagógus) megtalálja azt az utat, ahol az egyes gondolatok egybefonódnak. Arra törekszünk, hogy egy olyan iskolába járhassanak tanulóink, ahol otthon érezhetik magukat. Kulcsfontosságú a szülőkkel való együttműködés, számunkra fontos a tanulók nézete. A tanulókkal való minőségi kapcsolattartás érdekében megalakult iskolánk diáktanácsa, melynek tagjai közösen hozzájárulnak intézményünkben zajló programok megszervezésében.

Nagyon sok fejlesztést és új programot valósítottunk meg ebben az iskolaévben, amely mind ezt a célt szolgálja. – az Eötvös TV létrehozása és üzemeltetése a diákok által – diákbálok megszervezése – új szociális helyiségek kiépítése – meseszoba kiépítése – új kosárlabda pálya megépítése – strandröplabda pálya megépítése – az iskola homlokzati részének parkosítása – közös családi nap keretén belül az iskola udvarának rendbetétele, stb.

Az oktatási intézményünk munkájában meghatározó jelentőségű az erkölcsi értékrend, a családias légkör, illetve az egymás iránti tisztelet. Az intézményben a tanuló pozitív motivációja, kreativitása és átélése dominál. Az intézmény célja egy humánus ember nevelése, aki művelt, nyitott, és toleráns. A szülőkkel való együttműködést erősítjük hagyományos rendezvényeinkkel, a versenyeken elért kiváló eredményeinkkel. A mindennapi oktatásban hangsúlyozottan helyet kapnak iskolánk legmodernebb digitális eszközökkel felszerelt szaktantermei. Pedagógusközösségünk szakmai felkészültségét bizonyítja a korszerű tanulási módszerek és technikák alkalmazása. Mindez annak érdekében történik, hogy az iskolában eltöltött idő tartalmas, ugyanakkor élményszerű legyen. Az idei tanévben több „projekt“ is megvalósult. Folyamatosan korszerűsítjük tantermeinket. Rövid időn belül az összes tanteremben digitális oktatásban lehet részünk, így a szemléltetés sokkal hatékonyabbá válik, ezek mellett az interaktív oktatás mindenki számára érdekesebbé teszi a tananyag elsajátítását. Iskolánkon sokoldalú tehetséggondozás zajlik. Pedagógusaink folyamatosan felkészítik tanulóinkat anyanyelvi -, természettudományi -, sport- illetve képzőművészeti versenyekre.

A tanuláson kívül fontos számunkra a kikapcsolódás, szórakozás is. Szakkörök széles választéka áll a tanulók rendelkezésére, ezek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrzésre népi gyermekjátékaink során. Központi tevékenységnek tekintjük tanulóink hozzáállását a sporthoz. Számottevő sportolási lehetőséget biztosítunk minden korosztály számára, az élményekkel teli testnevelés órákon túl. Idei tanévben a nagy, füves sportpályánk kibővült egy kosárlabda pályával és egy strandröplabda pályával. Az áprilisi hónapban új iskolai játszótérrel is gazdagodik az intézmény.

Alsó tagozatos és ötödikes tanulóink a délutánt a napközis csoportokban töltik. A foglalkozásaink során alapvető tevékenység a tanulásra való felkészítés, a tanulók tartalmas szabadidejének megszervezése. Napközis tanulóink rendszeresen járnak könyvtárba, múzeumba, moziba, kiállításokra. Intézményünk havi rendszerességgel, színes programokkal, nyitott napokkal várja az óvodásokat és szüleiket. A beíratási programunk keretében betekintést nyújtunk a családoknak, akik iskolánkat választják majd. Foglalkozásaink során jó hangulatú légkörben bemutatkoznak alsó tagozatos pedagógusaink, akik játékkal egybekötött kézműves foglalkozásokkal várják az óvodás gyermekeket.
A beíratási programmal kapcsolatosan felmerülő kérdésükkel forduljanak hozzánk bizalommal.

Hétköznapjainkat figyelemmel kísérhetik a www.eotvos.sk, https://www.facebook.com/eotvos.suli oldalakon.

Örömmel várjuk a BEÍRATÁSON!

(Az Eötvös Utcai MTNY Alapiskola vezetősége és pedagógusai)

VIDEO:


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook