komaromonline.sk
HÍREK
Még mindig népszerű az amatőr fotózás Komáromban
  •   

Komáromi FOTO Spektrum 2018 (az országos AMFO 2018 verseny regionális fordulója, amely idén már a 46. évfolyamában jár) ismét a járásunkbeli amatőr fényképészet szerelmeseinek színtere lett. Ezt jelzi 41 szerző 284 beküldött fényképe és egy multimédiás prezentációja is.

Verseny ünnepélyes kiértékelésére a napokban került sor a Városi Művelődési Központban, amit a főszervező Komáromi Regionális Művelődési Központ (Regionálne osvetové stredisko v Komárne) szervezett.


A megnyitót megelőző átfogó értékelés részletesen elemezte az egyes szerzők képeit. A szakmai zsűri, Vallach László- zsűrielnök, Daniel Brogyányi és Holop Ferenc a Helios fotóklub elnöke, méltatta a képek sokszínűségét, kiemelve számukat és minőségüket.


A szakmai zsűri 5 első, 6 második, 6 harmadik helyezést és 14 tiszteletbeli elismerést osztott ki. Továbbá két igazgatói különdíjat is odaítéltek a Komáromi Regionális Művelődési Központ és a Komáromi Városi Művelődési Központ igazgatónői, Mgr. Viera Vlčková és Varga Anna.


A díjátadó és kiállítás megnyitó végén Mgr. Viera Vlčková az Országos Művelődési Központ elismerését is átadta a 60. jubileumát ünneplő Vallach Lászlónak , a fotózás területén végzett hosszúéves munkájáért.


A Városi Művelődési Központ előcsarnokában kiállított képek még a Komáromi Napok alatt is, egészen 2018. május 2-ig megtekinthetőek. A zsűri idén is kiválasztotta azt a 100 legjobb fotót, ami folytathatja a versenyt a kerületi fordulóban az egykori császári-királyi lovarda felújított nagytermében Érsekújvárott, 2018. június 4-én.


(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook