komaromonline.sk
HÍREK
Tízezer eurót ajándékozott jótékonysági estjén a Kantha Dóra Alapítvány
  •   

Szép díszlet, feldíszített karácsonyfa, teli ajándéktáskák fogadták a színpadon a Kantha Dóra Alapítvány és a Komáromi Művészeti Alapiskola 13. jótékonysági estjére érkezőket a városi művelődési központban december 13-án este. Táncosok kezdték a programot, miután Kantha Mária ügyvivő és František Petr, a Komáromi Művészeti Alapiskola igazgatója megnyitották a hagyományos adventi eseményt.

Kantha Mária az alapítvány által megajándékozott gyermekeivel (fotó/Nagy Tivadar)

Soňa Púchovská, Veronika Vargová és Petra Pavlovičová koreográfiáit adták elő a lányok a barátság és a szerelem erejéről, végül a fantázia világába vitték a közönséget. Ekkor ismét színpadra lépett Kantha Mária. „Az idén is meghívtam beteg gyermekeket, akikre büszke vagyok, és szeretném, ha mielőbb meggyógyulnának” – jelentette be, majd átadta az alapítvány ajándékait a gyermekeknek.

Hegedűsök következtek, akik a Komáromi Művészeti Alapiskola zenekara: Ožvald Dávid – gitár, Csintalan György – dob, Jozef Kisjakab – zongora és Balázs Béla – hegedű, művészeti vezető kíséretével muzsikáltak. Utánuk Csiba Emese Schubertet fuvolázott, Fekete Éva zongorakíséretével. Patrícia Blaťejová (felkészítő tanára Balogh Rózsa) énekelt. Pikler Mihály Breascianello- és Tarrega-műveket gitározott. Végül a növendékekből álló zenekar (művészeti vezető Kulin Eduard) két örökzöldet játszott, melyeket vendégként Čerňanský Rudolf – Cseku énekelt. Szárnyaltak a színpadon a My Way és a Bésame Mucho című slágerek. A Komáromi Művészeti Alapiskola a Kantha Dóra Alapítvány javára adott karácsonyi koncertjét Remešová Viktória és Szarka Beáta konferálták.

A komáromi Művészeti Alapiskola tánc-szakos növendékei (fotó/Nagy Tivadar)

Az intézményeknek, alapítványoknak juttatott ajándékok, támogatások átadása következett. Az idén 5000,- euró támogatást, továbbá 500,- euró értékű ajándékcsomagot kapott a Pozsonyi Egyetemi Kórház Gyermek Onkológiai és Hematológiai Klinikája a nappali klinika megvalósítására, illetve 300-300,- eurót a klinika óvodája és alapiskolája az arteterápiával, a művészettel való gyógyítással kapcsolatos kiadásokra. 2000,- eurót kapott a Bátor Tábor Alapítvány, a szlovákiai gyermekek utazási költségeire.

Sipos Dávid és Vadkerti Imre (fotó/Nagy Tivadar)

A továbbiakban Bertók Tibor, a pozsonyi Zeneművészeti Főiskola növendéke állt a közönség elé, egy Paganini-szerzeményt hegedült. Hosszan zúgott a vastaps bravúros produkciója végén.

Fehér Nóra, a Kormorán együttes és a Magyar Lovas Színház énekesnője előbb Dsida Jenő Itt van a szép víg karácsony című dalát adta elő, majd az Abigél című musical Karácsonyesti dalát. Derzsi György színész, énekes, rendező Wolf Péter Ave Maria című szerzeményével kezdett, azután A gyermek című kelta eredetű karácsonyi dalt énekelte.

Derzsi György, színész, zenész, rendező (fotó/Nagy Tivadar)

Zorán Kell ott fenn egy ország című dalával lépett színpadra Vadkerti Imre, aki aznap hajnali öt órakor érkezett meg a Három Királyok zenekarral kanadai turnéjukról. A taps után egy másik Zorán-számot, a Jó így című dalt adta elő. Szaxofonon mindkét számban Sipos Dávid működött közre. A Betlehemi királyok című dalt Fehér Nóra, Derzsi György és Vadkerti Imre közösen énekelték. Végül Sipos Dávid zongorakíséretével Vadkerti Bence hegedült. Az est második felének műsorvezetői Szűcs Gábor és Sméja Tímea voltak. Tímea, a Selye János Gimnázium elsős diáklánya tavaly még a megajándékozott gyermekek között állt ugyanezen a színpadon.

Kantha Mária (fotó/Nagy Tivadar)

Kantha Mária beszélt ezután az alapítványról, amely 16 éve gyűjt és adományoz anyagi vagy tárgyi ajándékokat rákbeteg valamint súlyosan egészségkárosodott gyermekek gyógyítására, családjuk megsegítésére és a velük foglalkozó intézményeknek. A különdíjat ezúttal František Petr iskolaigazgató érdemelte ki, a Komáromi Művészeti Alapiskolának a jótékonysági est műsorában való nívós és önzetlen segítségéért.

Balról: Cseku, Fehér Nóra, Kantha Mária, Vadkerti Imre, Sipos Dávid (fotó/Nagy Tivadar)

Kantha Mária ügyvivő elmondta, a Luca-napján megrendezett jótékonysági est folyamán 1900,- euró összértékű ajándékcsomagot kaptak a gyermekek; 6100,- euró értékű ajándékot, illetve támogatást az egészségügyi intézmények; 2000,- eurót pedig a Bátor Tábor Alapítvány: így összesen 10 ezer eurót ajándékozott az alapítvány. Kiderült, 1244,- euró és 3 000,- forint gyűlt össze a jótékonysági est alatt a helyszínen.

A Kantha Dóra Alapítvány jótékonysági estjei hagyományosan színpadi narancsosztással érnek véget. Az idén is jutott bőven a fellépőknek és a megajándékozott intézmények képviselőinek. Sőt! A hazafelé igyekvő nézők kezébe is adtak egy-egy finom narancsot.

(komaromonline.sk, -könci-)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook