komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Komáromi iskolák környékén “vadásznak” – Vigyázzunk gyermekeinkre!
  •   

Miközben a legtöbb ember az adventi várakozás időszakát éli, az év legszebb ünnepére készül, úgy tűnik, egyesek megpróbálják kihasználni a gyerekek, tinédzserek hiszékenységét, naivságát.

illusztráció

A városi hivatalhoz érkezett lakossági bejelentés szerint az iskolák környékén valakik szórólapot osztanak, arra biztatva őket, hogy esetleges nyeremény fejében mezítelen képeket töltsenek fel egy internetes oldalra. A felvilágosító kampányok, figyelmeztetések ellenére sajnos mindig akadnak olyan fiatalok, akik bedőlnek efféle felhívásoknak, és csak későn tudatosítják, hogy meggondolatlan cselekedetük milyen súlyos következményekkel járhat. Ezért újra és újra fel kell hívni a figyelmüket ezekre a veszélyekre.

A városi hivatalnak az iskolaigazgatókhoz eljuttatott felhívását az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük:

Tisztelt Igazgató úr!

A mai napon lakossági bejelentést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy iskolák környékén szórólapokat osztanak fiataloknak arra bíztatva őket, hogy esetleges nyeremény fejében mezítelen képeket töltsenek fel magukról egy internetes oldalra. Kérem, tájékoztassák az osztályfőnököket és szülőket e veszélyről, s beszéljenek a gyerekekkel az internetre feltöltött anyagok veszélyeiről, arról, hogy bármi, amit a netre feltöltenek, véglegesen azt onnan eltávolítani nem lehet.

(komaromonline.sk, forrás: Szitás Péter polgármesteri titkárság)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook