komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szombattól kijárási tilalom lesz érvényben három hétig

 

December 19-én, szombaton reggel 5 órakor ismét kijárási tilalom és úgyn. lockdown lép életbe Szlovákiában. A legközelebbi rokonok meglátogatása engedélyezett lesz. Kizárólag az alapszükségleteket biztosító boltok tarthatnak nyitva. A szolgáltatások január 10-ig nem működhetnek.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter ma délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a riasztóan magas fertőzöttek és kórházi ellátásra szorulók száma miatt kényszerültek a döntés meghozatalára.

A lakosság szabad mozgását nem korlátozzák, de arra kérnek mindenkit, hogy szűk családi körben egyfajta védett „buborékban “töltsék az ünnepeket.

A kijárási tilalom alól kivételt képez a munkába menetel, a szükséges élelmiszerek beszerzése, valamint, ha valaki gyógyszertárba, orvoshoz, tesztelésre, postára, keresztelőre, templomba vagy temetésre megy vagy rászoruló családtagról gondoskodik. Kiskorú gyermeket is el lehet kísérni a törvényes képviselőjéhez.

Megengedett a sportolás a természetben, valamint a síelés is, de csupán egyénileg. A hétvégi házakban egyszerre csak két különélő család tartózkodhat.

Štefan Holý kormányfő-helyettes elmondta, hogy bíznak a lakosság felelősségteljességében és abban, hogy betartják az intézkedéseket. A sajtótájékoztató végén felbukkanó Igor Matovič kormányfő, aki szokásától eltérően nem vett részt az eseményen, annyit elárult, hogy vészesen fogynak a tesztek és most a lockdown az egyedüli eszköz arra, hogy megmentsék egy esetleges katasztrófától az országot.

A kijárási tilalom január 10-ig érvényes.

(komaromonline.sk, TASR)

Hozzászólások

hozzászólás