komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szeptember másodikán jön az emeletes RegioJet

  •   

2019/8/25

Szeptembertől emeletes szerelvényeket indít a RegioJet vasúttársaság a Pozsony – Komárom közötti útvonalon.

Aleš Ondrůjtól, a RegioJet szóvivőjétől megtudtuk, az emeletes vonatokkal -melyek szeptember 2-án (hétfőn) indulnak- akarja növelni a RegioJet a reggeli és délutáni csúcsidőben közlekedő, túlzsúfolt személyvonatok kapacitását.

Hozzátette azt is, hogy teljesen új, Szlovákiában eddig nem közlekedő vagonokról van szó, melyek forgalomba állításához a Közlekedési Hivatal jóváhagyása is szükséges volt. A vagonokat eddig a német DB Regio vasúttársaság üzemeltette.

‘Az emeletes vagonok a 4308-as számú, reggeli járaton állnak majd az utasok rendelkezésére. Ezek hétköznap 6.15-kor indulnak Dunaszerdahelyről Pozsonyba. Forgalomba állításuk után százzal fog nőni az ülőhelyek száma, ahogy a többi járaton is, amelyek emeletes vagonokat kapnak’- mondta el Ivana Kašická, a RegioJet vonat- és buszközlekedésért felelős igazgatója.

A Pozsony – Komárom vonalon a fő gondot az egyvágányú pálya jelenti valamint az átjárhatóság a meglévő vonatok számára. A vonalon közlekedők száma az elmúlt öt évben csaknem megkétszereződött. A RegioJet járatain 1,27 millió utas utazott ezen a vonalon az év első három hónapjában, ez az előző évhez képest 83 százalékos növekedést jelent.

A RegioJet járatain Pozsony – Komárom vonalon tavaly egymillióval többen utaztak, mint egy évvel korábban; összesen 3,8 millióan. A közlekedési társaság szerint ez a legforgalmasabb egyvágányú vasútvonal egész Szlovákiában.

(komaromonline.sk-MA)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.