komaromonline.sk
HÍREK
Szabó COCÓ István idei utolsó bajnoki győzelme – VIDEO
  •   

Reggel korán érkeztünk a pályára, már 8 előtt elkezdtünk kipakolni. Kilenc óra környékén neki is álltam, hogy javítsak életem legjobb eddigi idején, ami eddig 8,82 sec volt. Egy 8,86-al indítottam és pár menettel később, ami időben eltolódott a rengeteg versenyző miatt, sikerült megfutnom egy új egyéni rekordot. Ennek ideje 8,801 sec lett, tehát két ezred másodpercre kerültem a 8,7-es időtől. Ez a nap folyamán nem jött össze, de a lényeg, hogy az összes időm 8,80 és 8,93 között volt!

A KAWASAKI fantasztikusan működött, szépen tette a dolgát és a 2.helyre kvalifikáltuk magunkat. A legnagyobb sebességem 251,70 km/óra volt a 402 méteres távon. Az éves összetettben a SUPER D1000 kategóriában, mely idén debütált, a verseny előtt csupán 4 pont lemaradással álltam a 2.helyen. Nagy volt a tét a döntők során. A középdöntőben 8,82-es idővel sikerült nyernem.

Ezután következett a mindent eldöntő futam, a döntő. Megjegyzem, hogy a döntős futamért 10 pont jár, tehát, ha az megvan, akkor megnyertem ezt a versenyt és a 2017-es Kiskunlacházi bajnokságot is. Nagyon jó rajtot kaptam el 0,14-es reakcióidővel. Az ellenfelem 0,34-el indult, tehát a futam elején volt 2 tizednyi előnyöm. 60 lábon az élen voltam, 100 méteren még mindig. Utólag megnéztem, 201 méteren még mindig 3 ezreddel jobb volt az időm és ugye a reakcióidős 2-tized. Ez annyi hátrány, hogy a 2. 201 méteren szinte lehetetlen behozni. A Konkurenciám súly/lóerő arányban jobban áll, könnyebb a gépe, meg Ő is. Ráadásul a moci is kb. 10 lóerővel erősebb. Ettől függetlenül az előnye általában pont a súly miatt az első 201 méteren nagyobb, utána pár századot lehet hozni a lemaradáson, de 2 tizedet semmiképp nem! SIKERÜLT!!! Meglett!!!

Hihetetlen szép időt futottam, 8,81-et. Csináltam mindent úgy, ahogy az egész nap folyamán már olyannyiszor. Nem akartam extra jobbat, mert általában a döntőben az izgalom miatt csak rosszabb lesz. Csak magamra figyeltem, de persze nem tudtam figyelmen kívül hagyni a hangot, mely folyamatosan mögöttem dübörgött. Én szakítottam meg elsőnek a 201, s utána a 402 méteres szenzort is. 2017 utolsó gyorsulási versenyén ezzel a győzelemmel vívtam ki magamnak a BAJNOKI címet Kiskunlacházán is! Ezúton szeretném megköszönni minden Versenytársnak, Barátomnak, aki elkísért, a buzdítást, bizalmat, segítséget. Sokat segített a lelki erőmön! A menet után együtt örülhettünk ennek a fantasztikus évzáró menetnek és az eredménynek! Jó kis Csapat voltunk most és egész évben! Hosszú lesz a tél és hiányozni fognak a küzdelmek, csatázások, beszélgetések, kétnapos ottalvós, éjszakába nyúló eszmecserék. Szép téli álmot Nektek Barátaim, akarom mondani, jó szerelgetést, faragást, tuningolást a hosszú estékre!

(Szabó COCÓ István)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook