komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Sikertörténet a komáromi Műszaki Szakközépiskolában

A budapesti Divelex Bt. szervezésében került megrendezésre a sorozatban immár XX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny. A megmérettetés első napján az egységes építési- és mérési feladatokat az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Tavaszmező utcai műhelyében és laboratóriumában végezték a versenyzők. Másnap az Újpesti EL-TECH Centerben a BHE Bonn Hungary Electronics Kft. székházában rendezték meg a pályamunkák bemutatását, valamint az eredményhirdetést.

jobbra Tóth Máté

A versenyre 8 hazai és 2 határon túli középfokú szakiskolából 12 pályamunkával 5 egyéni versenyző és 7 kétfős csapat nevezett, melyek közül első külhoni diákként az 1. helyezést Tóth Máté, komáromi Pozsonyi úti Műszaki Szakközépiskola 3. osztályos tanulója a „Szélessávú vobbulátor“ című munkájával nyerte el.

A verseny elismert gyakorlati szakemberekből álló, hat tagú zsűrijéből három fő az első napi munkát,  mig a másik három fő a pályaműveket bírálta el.

Máté munka közben

Az eredményhirdetés során kellemes meglepetésként érte a komáromi versenyzőt, hogy felkészülése és erőfeszítése idén meghozta gyümölcsét. A rendkívül erős mezőnyben 1. helyezést ért el, mellyel az értékes díjak mellett mindenekelőtt rengeteg tapasztalatot, új ismeretségeket és barátságokat nyert.

Máté a  verseny szervezőitől és támogatóitól az I. helyezésről szóló díszoklevél mellett értékes tárgyi jutalmakban részesült. A Lomex Kft. felajánlásából 30 000 Ft-os, valamint a HQ Elektronika felajánlásából szintén 30 000 Ft-os vásárlási utalványt kapott. Topor Gyula ügyvezető úr jóvoltából, a HEStore egy Arduino Uno kezdőkészletettel és egy mini logikai analizátorral jutalmazta, Ambrózai József a H-TEST Kft. ügyvezetőjének jóvoltából egy KEYSIGHT gyártmányú nagy értékű multifunkciós multimétert vehetett át. A HQ Elektronikától, a TME Hungary Kft.-től és a Rohde & Schwarz-Österreich GmbH magyarországi képviseletétől pedig hasznos promóciós ajándékcsomagot vehetett át.

A szakmai zsűri egyik tagja, Nagymáté Csaba villamosmérnök neki ítélte az általa felajánlott különdíjat. Az INCOMP Electronics Kft. képviseletében Halmágyi József ügyvezető úrnak, a verseny nagylelkű támogatójának jóvoltából egy értékes RIGOL oszcilloszkópot, szintén mint különdíjat vehette át.

A szakmai zsűri Tóth Máté pályaművét is kiválasztotta, ezzel egyben a Pozsonyi úti Műszaki Szakközépiskolát meghívta, mint kiállítót az ez év októberében Budapesten megrendezésre kerülő ELECTROSUB nemzetközi szakmai rendezvényre.

Az iskola műszerparkja Nagy Balázsnak, a több mint 80 éve alapított a rádiótávközlés és méréstechnika területén nemzetközileg elismert  Rohde & Schwarz-Österreich GmbH Budapesti Irodája képviselőjének jóvoltából egy nagyon értékes vegyes jelű digitális oszcilloszkóppal gyarapodott. A több mint 2000€ értékű mérőműszer átadására június 13-án került sor a Pozsonyi úti Műszaki Szakközépiskola épületében.

Az ünnepélyes átadáson a Műszaki Szakközépiskola vezetősége, az iskola elektrotechnikai szakoktatói és diákjai mellett a felajánló vállalat képviseletében megjelent Nagy Balázs, aki beszédében örömét fejezte ki, hogy a verseny győztese kiváló munkájával és szerteágazó szakami ismereteivel megérdemelten diadalmaskodott a megmérettetésen.

(Ing. Sárai Gábor)

Hozzászólások

hozzászólás