komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Prágában vehette át a legjobbnak járó szakmai díjat a kórház belgyógyászati osztályának főnővére

rpt

 

A pandémia időszakában a komáromi kórház egészségügyi dolgozóinak eddig soha nem tapasztalt nehézségekkel kellett szembenézniük. Az intézmény dolgozói azonban bebizonyították, hogy kellő elszántsággal, önzetlenséggel, odaadással a legemberpróbálóbb körülmények közt is lehet dolgozni és tenni a rászorulókért. Hónapokon át, ahogy tette azt a belgyógyászat főnővére, a kórház frissen kinevezett betegápolási igazgató helyettese, Mgr. Monika Nesziová, akinek a Covid-részlegen végzett áldozatos munkáját Arany Aeskulap-díjjal ismerték el. A 2020-as év legjobb egészségügyi dolgozójának járó komoly elismerést Prágában, ünnepélyes keretek közt vehette át.

„Nagyon meglepett, hogy engem jelöltek a díjra. A szakmai elismerés a jövőben biztosan még inkább motiválni fog a munkám során, bár úgy gondolom, hogy ez az elismerés nem csupán engem illet, hanem a belgyógyászati osztály egész kollektíváját. A covid-19 megbetegedésben szenvedő betegek ápolása rendkívül összehangolt csapatmunkát igényelt. A kitüntetést a kórház összes olyan egészségügyi dolgozója kiérdemelte, aki a koronavírusos páciensek gyógyításában és ápolásában részt vett.” – mondta a díjnyertes nővér.

 

 

Mónika Nesziová 2014-től erősíti a komáromi kórház belgyógyászatának kollektíváját. A koronavírus járvány időszakában az osztályt átalakították és itt kezelték azokat a covid-19 megbetegedéssel diagnosztizált pácienseket, akik kórházi ellátásra szorultak. “A világjárvány első hulláma enyhe volt. 2020 szeptemberétől azonban egyre több volt a covid-pozitív betegek száma. Folyamatosan bővítenünk kellett a felvőbeteg-osztály kapacitását.” – idézi fel a múltat Nesziová, aki maga is legyőzte a koronavírust.

„Mónika főnővérre, mindig lehet számítani és sokszor személyes szabadidejének rovására is segített az osztály mindennapi életében adódó problémák és feladatok megoldásában.” ¬– emelték ki a kollégái.

“Nagyon örülök, hogy sok nagyszerű kolléga van a sorainkban, és büszke vagyok arra, hogy Monika Nesziovának ítélték oda a legjobbnak járó Arany Aeskulap-díjat. A világjárvány paradox módon hívta fel a nyilvánosság figyelmét arra, hogy az egészségügy helyzetét prioritásként kell kezelni. Az ilyen elhivatott embereknek köszönhetően a komáromi kórházra, ahogy eddig is, a jövőben is számíthatnak a betegek.” – mondta Miroslav Jaška, komáromi kórház igazgatója.

(komaromonline.sk, AGEL)

 

Hozzászólások

hozzászólás