komaromonline.sk
HÍREK
Mészáros Tamás a Macskafogó c. musical Mr.Grabowskia
  •   

Január 29-én, hétfőn mutatta be Szikora Róbert – Valla Attila musicaljét a komáromi Magyarock Dalszínház zsúfolt ház előtt, hatalmas sikerrel. A mese alapján íródott Macskafogó c. darabot vitték színpadra, a macskák és az egerek történetét. Mr. Grabowski szerepében a felvidéki előadóművészt, Mészáros Tamást láthattuk.

A Ternovszky Béla által rendezett Macskafogó igazi kultuszfilm, minden idők egyik legsikeresebb magyar rajzfilmje. Varázslatos dalok könnyfakasztó humorral fűszerezve, akciódús történetben tárják elő a kultikus szereplők (Mr. Tájföl, Safranek, Lusta Dick) és új partnereik kalandjait. Az 1986-ban készült rajzfilm mit sem vesztett a népszerűségéből.

,A macskák és az egerek közötti gengszterháború már végső összeomlás szélére sodorja az egereket, de Grabowski, a kiégett titkos ügynök egér, önként vállalt száműzetés után elindul Pokióba, hogy megmentse az egértársadalmat és kiszabadítsa az elnök elrabolt leányát. A macskaszindikátus vezetője patkány kommandót indít üldözésére, melynek során macska-egér barátságok, nagy szerelmek és véget nem érő kalandok kísérik a szereplőinket.


Mészáros Tamás rendkívül meggyőzően alakítja Grabowskit, aki végül sikerrel jár és megmenti az egérelnök lányát Hollyt. Természetesen nem is végződhetne másként a sztori, mint azzal, hogy egymásba szeretnek az egérlánnyal és a segítségével elkészül a Macskafogó, amellyel megmenti az egértársadalmat.


Mészáros Tamást legutóbb a nagysikerű Retropoly musicalben láthatta a nagyérdemű Mészáros Árpád Zsolt és Ganxsta Zolee oldalán, mint gengszter.

(MTA, fotók M.T.)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook