komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megszületett az 500. baba a komáromi kórházban

 

Július második felében született meg az idei év 500. újszülöttje az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályán. A kis Lisa, aki 4200 grammal és 51 centivel látta meg a napvilágot és az édesanyja, a komáromi Eva Turečeková is jó egészségnek örvendenek.

A pandémia a szülészeti osztály működésére és életére egyáltalán nem volt hatással. Az orvosok szakértelmének és készségességének köszönhetően továbbra is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a leendő kismamák körében. Egészségügyi szolgáltatásait nemcsak a Komárom környékén élők kismamák veszik igénybe, hanem a távolabbi településeken élők is.

 

 

“Örülök, hogy a világjárvány nehéz hónapjai után normalizálódik a helyzet az intézményünkben. A nőgyógyászati ​​és szülészeti osztály azon kevesek egyike, amelynek köszönhetően még a járvány ideje alatt is sok örömben volt részünk. Igyekszünk folyamatosan egyre jobb feltételeket biztosítani a kismamáknak. Jelenleg a szülészeti-nőgyógyászati osztály átépítését tervezzük, hogy a jövendő édesanyáknak magas szintű, korszerű ellátást tudjunk biztosítani, amihez ma már magától értetődően hozzátartoznak a standard színvonal feletti szobák is. A helységek kialakítására és az átalakításokra 50.000 eurót terveztünk. Mindez azonban a kórházak tervezett optimalizálásának eredményétől függ. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a komáromi kórház a jelenlegi formájában is megmaradjon “- mondta Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórház igazgatója.

(komaromonline.sk, AGEL)

Hozzászólások

hozzászólás