komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megnyitották az idén negyvenéves komáromi műjégpályát

 

December 20-án délelőtt tíz órakor ismét megnyitotta kapuit az Erzsébet-szigeten lévő műjégpálya. Komáromban immár negyven éve a téli hónapokban a gyerekek és a felnőttek egyik kedvenc szórakozása a korcsolyázás. A legtöbb felnőttet és gyermeket sok szép emlék fűzi hozzá, ami nem meglepő, hiszen a csodásan megvilágított, csillogó felületű hófehér jégpályán mostanra számtalan barátság és szerelem kötődött.

Ahogy a korábbi években, idén is türelmetlenül várta a lakosság a téli sportcsarnok megnyitását. A viszonylag meleg napsütéses napok és a szél nem kedvezett az előkészítésnek. Hétvégén már éjjel-nappal dolgoztak a jégrétegek felhordásán, így végül sikerült megnyitni. Egyelőre a járványügyi korlátozások értelmében 12 éves korig csak OP (oltottak és a betegségen átesettek) rezsimben működhet. A jégen egyszerre legfeljebb 30 ember lehet, de a pálya környékén többen is tartózkodhatnak. Reméljük ezen is változtatnak, de legalább nyithat a pálya új büfével és új fényekkel.

Remélhetőleg a tél megmutatja nekünk az igazi arcát, és ebben a szezonban is sokáig élvezhetjük a korcsolyapálya hangulatát.

(komaromonline.sk, FL, fotók comorraservis.sk)

 

Hozzászólások

hozzászólás