komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi kórház lett 2021-ben az ország harmadik legjobbja

cof

 

A komáromi kórházat választották az INEKO társadalomkutató intézet felmérése szerint az ország harmadik legjobbjának. Korábban még egy nyugat-szlovákiai kórháznak sem sikerült dobogós helyen végeznie. Az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórház szakmai értékelése az elmúlt három évben rakétasebességgel emelkedett. 2019-ben a 14. helyen végzett, 2020-ban hetedik helyre sorolták, idén pedig a bronzérmes harmadik helyen végzett. A kiemelkedő eredmény annak köszönhető, hogy magas pontszámot kapott a műtéti tapasztalatok, a diagnosztika, valamint a gazdálkodás és az átláthatóság terén is.

„Ebben a szomorú időszakban, amikor az egészségügy a társadalom érdeklődésének a legvégén áll, amikor éppen azok az egészségügyi dolgozók, akik minden erejükkel küzdenek a emberek életéért, vannak érthetetlen támadásoknak kitéve, ez a kimagasló besorolás óriási kitüntetést és elégtételt jelent számunkra. Végre őszintén örülhetünk az elért sikernek. Ez az eredmény elsősorban a kórházunkban dolgozó mintegy 600 alkalmazott közös érdeme. Az ő munkájának köszönhető, és gyönyörű karácsonyi ajándékot jelent mindannyiunk számára. A további nehéz hetek során nagy ösztönzést jelent majd számunkra ez az elismerés ” – osztotta meg velünk örömét Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

Az igazgató bevallotta, hogy amikor majd öt évvel ezelőtt belépett a komáromi kórházba, bizony minden téren akadt javítani való. “Be akartuk bizonyítani, hogy egy regionális kórház is lehet olyan kiváló egészségügyi intézmény, ahová bizalommal jönnek a betegek, mert tudják, hogy itt kiváló szakemberek törődnek velük, megfelelő a felszereltsége, de legfőképpen olyan emberi hozzáállással találkoznak, ahol együtt jár a szakmaiság és a megértés. Az onkológiai központunk, a neurológiai osztályunk, a belgyógyászaink, a sebészeink, a gyógyszerészeink, ahogy az összes többi osztályunk és rendelőnk, s az utóbbi időben az intenzív osztályon dolgozó szakembereink, valamint az intenzív ellátást biztosító COVID-osztály egész kollektívája bebizonyították, hogy az ország élvonalába tartozunk. További ambícióink, a befejezés előtt álló sürgősségi felvételi részleg kialakítása és fejleszteni szeretnénk a nőgyógyászati osztályt. Nemsokára megnyitjuk a felújított a speciális kemoterápiás helységgel kibővített onkológiai részleget is, ami további előrelépést jelent majd a kórházunk számára” – tette hozzá az igazgató.

A komáromi kórházban jelenleg 14 osztály és 23 rendelő működik.

(komaromonline.sk, AGEL, TASR)

Hozzászólások

hozzászólás