komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi kórház ünnepi működési rendre váltott

MEGOSZTÁS:

 

A komáromi kórház, mint minden évben, idén karácsonykor is ünnepi üzemmódban működik. Mindazokat a betegeket, akiknek az egészségi állapota megengedi, a kezelés otthoni folytatása mellett, hazaengedik. A sürgősségi betegellátás, a covid-betegek kezelése, valamint a sürgős műtéti beavatkozások elvégzése az ünnepek alatt is folyamatosan biztosított lesz. A kórház módosította a mobil gyűjtőpont és az oltóközpont nyitvatartási idejét is. Az elmúlt időszakban a komáromi járásban fokozatosan javult a járványhelyzet, az intézmény dolgozóit azonban aggodalommal tölti el az omicron variáns megjelenése Szlovákiában.

A komáromi kórházban jelenleg 31 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hat személy szorul lélegeztetőgép segítségére. „A súlyos állapotban lévő betegeink egyike sem vette fel korábban a védőoltást, – mondta Miroslav Jaška kórházigazgató. Az alkalmazottak közül öten koronavírusosak, további két személy pedig karanténban van. Kórházunk felkészült arra az eshetőségre is, ha esetleg a karácsonyi időszakban súlyosbodna a járványhelyzet. Több kollégánk is elérhető lesz telefonon, készen arra, hogy azonnal bejöjjenek a kórházba, amennyiben a Covid-osztályon szükség lenne még egy kórterem megnyitására a koronavírusos betegek számára. A sürgősségi ellátás és az akut műtétek elvégzése mindvégig folyamatosan biztosított lesz.”

Az intézmény egészségügyi dolgozói az elmúlt héten – négy oltóközpontban– közel 9400 személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával. Az ünnepek alatt a kórház területén lévő oltóközpont december 23-a és 28-a, illetve szilveszter napja és január 2-a között zárva lesz. December 29-én kizárólag a Pfizer Comirnaty vakcinájával oltanak majd, míg egy nappal később a Johnson&Johnson oltásával is bővítik a kínálatot. Január 3-án szintén csak Pfizer vakcinával tervezik az oltást. Érdemes előzetesen bejelentkezni az országos regiszterbe, mert a konkrét időpontra érkezők elsőbbséget élveznek.

A kórház tesztelőpontja december 24-én és újév napján zárva lesz, december 25-26-án és január 2-án pedig 7.30 és 11.30 között, rövidített munkaidőben lesz elérhető.

(komaromonline.sk, AGEL)

 

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás