komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megnyitotta irodáját a komáromi Lux-udvarban a népszerű Willy Fog Travel utazási iroda

 

A komáromi Lux udvarban ünnepélyes keretek közt nyitotta meg irodáját a színvonalas utazásszervezéséről és széles kínálatáról ismert Willy Fog Travel utazási iroda. Az előkészületekhez hozzájárult a komáromi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola mestere, Töltési Róbert, aki a finomabbnál-finomabb hidegtálakat készítette, Pinke Tibor, aki az utazási iroda logójával ellátott tortát kivitelezte és Harcsa Regina, aki az ünnepi megnyitó fotózását vállalta.

Az ünnepi megnyitón, melyen jelen volt az iroda tulajdonosa, Kuczman Ildikó mérnöknő, kolléganője, Hornáček Katalin, aki egyben a tevékenységért felelős személy is, a budapesti akkreditált idegenvezető, valamint közel 20 törzsutas, a buszsofőrök és a könyvelők.

A megnyitón az iroda tulajdonosa elmondta, hogy „rögös volt az út, míg az online térben működő Kuczman Ildikó Külföldi és Belföldi Utazásaink néven futó kis „közösség” túl nőtt saját keretein, és az Út a világ körül Polgári társulás néven eltudott jutni arra a pontra, hogy immár személyesen, saját irodájukban tudják fogadni az érdeklődőket.”

 

 

Érdeklődőkből pedig nincs hiány, tudhattuk meg Ildikótól, aki az elmúlt öt évben 154 utat szervezett meg, melyen összesen 6618 utas vett részt. A tulajdonos utazás iránti szeretete már a középiskolai tanulmányai során megmutatkozott. Az ehhez szükséges végzettséget a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen szerezte meg Idegenforgalom és Vendéglátóipari Szakon vörös diplomás minősítéssel. „Magyar anyanyelvűként, magyar iskolákból indulva a kezdet nem volt túl könnyű a besztercebányai egyetemen, sőt, kimondottam nehéz volt, de én nem az a típus vagyok, aki meghátrál a nehézségek elől. Az akadályokat inkább kihívásnak veszem. Kihívásokból pedig nem volt hiány. Az elmúlt két évben, amikor a Covid miatt állandóan változtak a külföldi és a hazai korlátozások, bizony gyakran szembesült különböző problémákkal. Volt időszak, amikor sokkal egyszerűbb volt határon túli úticélokban gondolkodnunk, mint hazaiakban – árulta el nekünk Ildikó. Az életem a szerint a „hitvallás” szerint élem, hogy kockázat nélkül nincs nyereség. Talán ez a szemlélet segít túllendíteni a nehézségeken. Ebben nagy segítséget jelent az utasok felém irányuló kedvessége, szeretete is.”

 

 

Az iroda szlogenje „földön, vízen, levegőben”, sokat elárul. Szerveznek autóbuszos egynapos kirándulásokat és utazásokat, távolabbi utakat repülővel, de sétahajós kirándulások is a tervben vannak a jövőt tekintve. De azok, akik távoli tájak helyett inkább a színházkultúra világában barangolnak szívesen, jelentkezhetnek náluk színházlátogatással egybekötött budapesti kirándulásokra is. Így a legnézettebb, nagy sikerrel bemutatott budapesti produkciókról sem maradnak le. „Vannak előadások, amelyekre nem könnyű jegyet szerezni, de mivel az elmúlt években több színházzal is sikerült jó kapcsolatrendszert kialakítanom, ez gond nélkül megoldható” – árulta el nekünk az utazási iroda tulajdonosa.

A pandémia megjelenése óta sokan kongatták a vészharangot, és úgy gondolták, hogy megcsappan majd az emberek utazási kedve, ezzel szemben inkább jelentősen nőtt. A stresszes, bezártságban és bizonytalanságban töltött hónapok után a legtöbb ember vágyik a pihenésre, a kikapcsolódásra, az emberi kapcsolatokra.

A kikapcsolódásnak és a feltöltődésnek pedig az egyik legmegfelelőbb formája az, ha útra kelünk, és ismeretlen vidékeket, kultúrákat ismerünk meg. Ünneplőbe öltöztetett lélekkel csodáljuk a múzeumokban a világ kultúrtörténeti kincseit, rácsodálkozunk a műemlékekre, a védett természeti képződményekre, elvegyülünk egy idegen város forgatagában, elcsábulunk az ínycsiklandó gasztronómia különlegességek láttán, sétálunk a folyók partján, beszippantjuk a levendula illatát vagy megmártózunk a tenger habjaiban. Az élményeik gazdagítanak. A megélt, kellemes és maradandó élményeinket, soha senki nem veheti el tőlünk. Minden út, minden élmény, minden emlék formálja a személyiségünket. Többek leszünk általa. Függetlenül attól, hogy merre jártunk.
„Utazásainkat igyekszünk úgy megszervezni, hogy a lehető legtöbb élménnyel térhessenek haza az utasaink. Ennek elérésében sokat segítenek azok a szakképzett és nagy tapasztalattal rendelkező idegenvezetők, akik az adott régió és ország történelmét, kultúráját, szokásrendszerét alaposan ismerik. Felkészültségüknek köszönhetően az utasaink rengeteg háttérinformációval, anekdotával gazdagodnak miközben új helyeket barangolnak be. Természetesen mindemellett készségesen segítenek a csoport azon tagjainak is, akik nyelvi-, vagy egyéb problémával szembesülnek. Kizárólag olyan elhivatott, magas szakmai tudással rendelkező kollégákkal működünk együtt, akik ugyanazt vallják, mint én, hogy mindent az utasokért. Éppen ezért vagyok jelen minden egyes általunk szervezett úton is, hogy az utasok tudják, számíthatnak rám” – árulta el Ildikó.

 

 

Kérdésünkre, hogy vannak-e kifejezetten „trendi” úticélok, mosolyogva elárulja, hogy az elmúlt években sikerült eljutniuk arra a pontra, hogy a legtöbb programjuk kapacitása a meghirdetés után gyorsan megtelik. Sok az állandó utasuk, akik évente több kiránduláson is részt vesznek. Tulajdonképpen ők mostanra egy nagy baráti társasággá kovácsolódtak össze. Természetesen, azért náluk is vannak felkapottabb útirányok. Ilyen például Olaszország. Az olasz tájak szépsége, a híres gasztronómiája és a semmihez sem hasonlítható olaszos életérzés sokakat vonz. Ki Rómába, ki Toszkánába, ki pedig inkább a Como-i tóhoz szeretni menni. Természetesen Görögország sem maradhat ki a kínálatból. Idén Görögország egy elbűvölő kis városa Paralia Katerini, amely egykor egy egyszerű görög halászfalu volt, szerepel a kínálatukban. Kivételes földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően napfényes, tiszta időben az Olümposz-hegy csúcsai is jól kivehetők. A ma már csodálatos turistaváros a végtelennek tűnő, homokos, közel 7 km-es tengerpartjával, hangulatos tavernáival, romantikus sétálóutcájával és forgatagos bevásárló negyedével szinte mágnesként vonzza vissza újra az embereket.

„Évről- évre egyre keresettebbek Montenegróba, – részletezi Ildikó – amit méltán mondhatunk a Földközi-tenger gyöngyszemének, szervezett útjaink is. Montenegró változatos tájképpel rendelkezik: festői partvidéke és hegyvonulatokkal átszőtt északi régiója van. A hegyek, a középkori falvak és az adriai tengerpart változatossága révén sehol máshol nem találhatunk oly sok természeti szépséget strandok, tiszta tavak, sebes patakok és ősi hegyek formájában ilyen kis területen, mint itt. A kis ország 72 km hosszú tengerpartja ugyanolyan gyönyörű, mint Horvátországé vagy Görögországé. Csodálatos, középkori bájukat megőrző településekkel rendelkezik.”

Vannak, akik munkájuk miatt nem engedhetik meg maguknak az egy hetes vagy tíz napos szabadságot. Számukra is mindig van valami új és izgalmas a programok közt. „Nehéz lenne most mindet felsorolni, hiszen folyamatosan bővítjük a kínálatunkat. Magyarországra, Ausztriába és Szlovákiába is szervezünk utakat a „királyok nyomában”, kastélylátogatásokkal, fesztiválokkal és sok egyéb látnivalóval.”

A Lux udvarban lévő nívós iroda vezetőjéhez a karitatív kezdeményezések is közel állnak. Az iroda megnyitásával egybekötve gyűjtést szervezett az Ifjúságfalvai Gyermekotthon részére. „Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk. Nekik köszönhetően sikerült az otthonban élő gyermekeket rengeteg finomsággal, ruhával és játékokkal megajándékoznunk.”

A Willy Fog Travel utazási iroda tervezett programjairól személyesen a LUX udvarban lévő irodájukban, a Facebookon vagy a 0918 10 72 75-ös telefonszámon lehet érdeklődni.

(komaromonline.sk, FL)

 

Hozzászólások

hozzászólás