komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megkezdte a munkát a komáromi kórház mobil oltócsapata

 

A komáromi kórház dolgozói hétfőn negyvenhárom érdeklődőt oltottak be a gútai Kis-Duna idősek otthonában. A legidősebb, aki megkapta a védőoltást, egy 99 éves gondozott.

Az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórház minisztériumi döntés alapján egyike lett annak a 25 kiválasztott egészségügyi intézménynek az országban, ahol koronavírus elleni vakcinációs központot alakítottak ki. Január 7-én az egészségügyi minisztérium által kiadott oltási terv alapján megkezdték az intézmény „frontvonalban “dolgozó alkalmazottainak a beoltását.

Azt követően, hogy január 18-án Szlovákiában megkezdődött a szociális intézetek alkalmazottainak és ügyfeleinek oltása a COVID-19 betegség ellen, a minisztérium engedélyezte, hogy azokba az intézetekbe, ahol legalább 20 fő vár oltásra, mobil oltócsapatok szálljanak ki. A lehetőséggel élve a gútai Kis-Duna idősek otthonának vezetősége felkérte a komáromi kórházat, hogy mobil oltócsapatuk biztosítsa be az ott lakók vakcinációját és ezzel a védelmét a koronavírus okozta fertőzéssel szemben.

„Nagyon örülünk, hogy csapatunkkal segíthettünk a járvány megelőzésében. Az oltások beadása kellemes légkörben és jó hangulatban zajlott. A szeniorok rendkívül kedvesen fogadtak minket. “– tájékoztatott Miroslav Jaška kórházigazgató.

(komaromonline.sk, AGEL SK, nyitókép illusztráció)

Hozzászólások

hozzászólás