komaromonline.sk
VÁROS
Már zajlanak a szerdai terror-elhárítási gyakorlat előkészületei – EXKLUZÍV FOTÓK
  •   

Andrej Kiska köztársasági elnök is megtekinti a terror-elhárítási gyakorlatot. Kedden zajlik a főpróba a komáromi erődben, így már holnap is számíthatunk néhány szokatlan dolgokra.

Szerdán pedig az egyik legnagyobb nyilvános gyakorlatot nézhetjük meg, amire Európában sor került. Október 10-én szó szerint a komáromi erődöt figyeli egész Európa – de Szlovákia biztosan –, hiszen élő közvetítés lesz Hágába és Brüsszelbe. A gyakorlaton hat ország több száz kommandósa vesz részt. A taktikai eljárások mellett a legmodernebb technikát láthatja majd a közönség, beleértve a páncélozott járműveket, a speciális hidraulikus platformokat, a Bell 429, a Mi-171 és a Black Hawk Sikorsky UH-60 helikoptereket. Egyes speciális járművek először kerülnek nyilvános bemutatásra Szlovákiában. Emellett speciális rendőri szakemberek – kineziológusok, mesterlövészek, pirotechnikusok, orvosok, tárgyalók, ejtőernyősök, helikopteres egységek – munkája is megfigyelhető lesz, sok-sok robbantás kíséretében.

 

 

Információnk szerint a gyakorlaton Peter Pellegrini kormányfő, Andrej Danko, a parlament elnöke, Denisa Saková belügyminiszter, és a szlovák kormány több tagja, valamint a környékbeli országok belügyminiszterein kívül tiszteletét teszi a Szlovák Köztársaság elnöke, Andrej Kiska is. Az államfő a gyakorlat után a Selye János Egyetem diákjaival és a város vezetésével is találkozik. Ezután 15.30 és 16.00 óra között sétát tesz a belvárosban, ekkor találkozhat vele Komárom lakossága is.

 

 

A szerdai gyakorlat menete:

8.30-9.10   a vendégek fogadás
9.20            koncert
10.00          terroristák támadása a koncert alatt
11.00          Ausztria, Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia elit terror-elhárító alakulatainak támadása és a terroristák likvidálása
11.30          a program vége

Figyelmeztetés:

– Kiskorúak csak felnőttek kíséretében léphetnek be az esemény helyszínére.
– Az esemény meglátogatását nem javasoljuk érzékeny természetű személyek számára, mivel az erődben robbanóeszközök és lőfegyverek alkalmazására kerül sor.
– Az esemény televíziós és különleges kameratechnológiák segítségével rögzítésre kerül. Belépésével a látogató hozzájárul a képi felvételek felhasználásához és közzétételéhez.

(komaromonline.sk)

Kapcsolódó cikkek:

Európa legnagyobb terror-elhárítási gyakorlata Komáromban – VIDEO

 

 

 

 

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook