komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Európa legnagyobb terror-elhárítási gyakorlata Komáromban – VIDEO

MEGOSZTÁS:

Európa eddigi legnagyobb terror-elhárítási gyakorlatát tartják október 10-én városunkban, az erődrendszer falai közt.

Denisa Saková belügyminiszter a közösségi hálón számolt be erről, hozzátéve, hogy személyesen is megtekinti a gyakorlatot. Hat EU-s ország speciális rendőralakulatainak közel 3000 tagja vesz részt a közös nemzetközi gyakorlatban, amely a szlovákiai Lynx Commando vezetése alatt zajlik majd. Ez az elitalakulat közreműködött a Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával gyanúsított személyek elfogásánál Gútán és Komáromban is.

 

 

Az ATLAS COMMON CHALLENGE 2.0 a saját nemében a legnagyobb és legátfogóbb nemzetközi terrorelhárító gyakorlat Európában, melynek részeként lehetséges terrortámadások hét forgatókönyve kerül párhuzamosan bemutatásra. A terrorelhárító alakulatok 2800 különlegesen képzett tagja hajt végre műveletet épületekben, metróban, buszokban, hajókon, repülőgépeken, és számol fel kémiai, biológiai és radioaktív természetű fenyegetéseket is.

A közönség Komáromban egy beépített területen végbemenő terrortámadás forgatókönyvét tekintheti meg, melyre az komáromi erődben kerül sor, Szlovákia elit terrorelhárító egysége, a LYNX COMMANDO vezetésével.

A látogatókat drámai forgatókönyv várja, amelyben túszdrámára és annak felszámolására sor kerül hat ország több mint kétszáz különlegesen képzett tagja által. A taktikai eljárásokkal együtt a legmodernebb technika került bemutatásra, beleértve páncélozott járműveket, speciális hidraulikus platformokat, Bell 429, a Mi-171 és a Black Hawk Sikorsky UH-60 helikoptereket. Egyes speciális járművek először kerülnek nyilvános prezentálásra Szlovákiában. Emellett speciális rendőri szakemberek – kineziológusok, mesterlövészek, pirotechnikusok, orvosok, tárgyalók, ejtőernyősök, helikopteres egységek – munkája is megtekinthető lesz, sok-sok robbantás kíséretében.

Esemény neve: ATLAS COMMON CHALLENGE 2.0
Rendezvényszervező: Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma
Helyszín: Komáromi erőd
Belépés a várba: Leopold-kapu
Időpont: 2018. október 10.
Az esemény kezdete: 8:30
Esemény vége: 12:00 óra

A BELÉPÉS INGYENES!

Figyelmeztetés:
– Kiskorúak csak felnőttek kíséretében léphetnek be az esemény helyszínére.
– Az esemény meglátogatását nem javasoljuk érzékeny természetű személyek számára, mivel az erődben robbanóeszközök és lőfegyverek alkalmazására kerül sor.
– Az esemény televíziós és különleges kameratechnológiák segítségével rögzítésre kerül. Belépésével a látogató hozzájárul a képi felvételek felhasználásához és közzétételéhez.

(komaromonline.sk – FL, forrás-kvh)

VIDEÓ:

NAJVÄČŠIE PROTITERORISTICKÉ CVIČENIE V EURÓPE

NAJVÄČŠIE PROTITERORISTICKÉ CVIČENIE V EURÓPETakmer 3 tisíc členov špeciálnych policajných jednotiek z EÚ je zapojených do historicky najväčšieho protiteroristického medzinárodného cvičenia. Zásah špeciálnych protiteroristických jednotiek zo šiestich európskych krajín naživo, pod vedením našej elitnej jednotky LYNX COMMANDO, si určite pozriem osobne budúcu stredu /10.10./ v Komárne. Nech sa páči videopozvánka.

Zveřejnil(a) Denisa Saková – Ministerka vnútra SR dne Pondělí 1. října 2018

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás