komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Legyünk részesei egy komáromi tradíció kezdetének!

 

Más ez az év, mint az előzőek. Kicsit más ez az advent is, hiszen kevesebb a lehetőségünk arra, hogy közösen, közösségben hangolódjunk rá az ünnepekre, készüljünk lékekben a legszebb ünnepünkre a karácsonyra. Hogy a közös ünnepvárás felemelő hangulatától és élményétől ne legyünk megfosztva, Kliment Andrea Komárom városában is elindította a Magyarországon immár öt éve egyre népszerűbb és egyre jobban hódító világító adventi kalendárium közösségi kezdeményezést.

„December elsejétől minden nap az aktuális dátummal kivilágítunk egy-egy ablakot a városban, aminek köszönhetően különleges ünnepváró hangulatnak lehetünk részesei. A jelentkezők között kisorsoltuk a számokat, aminek meg kell jelennie az ablak dekorációjában. December 1-től minden nap közzé tesszük a térképet, ahol csak a körzetet jelöljük, hol kell keresni az adott számot. Hívjátok meg ismerőseiteket, tegyük együtt szebbé az ünnepet.” – írta ki a Facebook közösségi portálon Kliment Andrea szervező, az Élő adventi naptár Észak-Komáromban esemény oldalán.

 

 

A világító adventi ablakok nem lesznek díjazva. Ez nem egy verseny, hanem egy tradíció kezdete, ami, ha élünk vele, a miénk lesz és pár éven belül a komáromi közös karácsonyi hagyományaink egyike lesz a Klapka téri adventi koszorú és a város fenyőfájának felállítása mellett.

Ebben az évben, amikor kevesebb a közös ünnepváró program, kevesebb a lehetőség a találkozásra, ajándékozzuk meg egymást a kivilágított ablakok szépségével.

Öltöztessük lelkünket és ablakainkat adventi hangulatba! 😊

Jelentkezni és információk a Facebookon az esemény oldalán lehet :

 

(komaromonline.sk, FL)

Hozzászólások

hozzászólás