komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Látványos felújítás az Ipariban

A komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában a Mezőgazdasági minisztérium által meghirdetett Integrált Regionális Operatív Program (IROP) keretein belül elnyert 1,4 millió eurós támogatás felhasználásával befejeződött a tervezett felújítás első fázisa.

A pályázaton elnyert összeg az iskola szakoktatásának korszerűsítésére volt fordítható, így megújult a lakatos, az asztalos, a kovács, az esztergályos és a marós műhely is. A teljes villanyvezeték- és talajcsere mellett a tető felújítása is megtörtént, amely magába foglalta a műhelyek ablakainak cseréjét is. A legkorszerűbb felülvilágító ablakok nem csak sokkal több fényt engednek be a termekbe, hanem a hő- és füstelvezetést, valamint a műhelyek szellőzését is ellátják. A megmunkálógépek körüli új rácsok biztonságosabbá teszik a diákok gyakorlati képzését.

A támogatásból megvalósult felújításokkal párhuzamosan, ugyanakkor már forrásból – az iskola saját bevételeiből – a műhelyek folyosóján elhelyezkedő aula is megújult. A 150 fő befogadására alkalmas nagyterem parkettájának és mennyezetének cseréje után ki is lett festve, így most csak arra vár, hogy vajon mikor használhatják ismét rendeltetésszerűen az iskola diákjai és dolgozói.

(Petheő Boglárka)

Hozzászólások

hozzászólás