komaromonline.sk
MOZAIK
Koszorúcska – az Eötvös suli táncparkettjén
  •   

Az Eötvös Utcai MTNY Alapiskola elsőbálozó végzős tanulói a farsang idején izgatottan készültek a tánciskola záró akkordjára: a „Koszorúcskára“, melyre 2018. január 19-én került sor.

 

A kilencedikes diákok felöltve az estélyi ruhát, illetve az öltönyt, igazi hölgyekké és gáláns fiatalemberekké váltak. A zene megszólalása után magabiztosan vonultak be a táncparkettre, ahol számot adtak tánctudásukról. A szülők, nagyszülők büszkén figyelték gyermekeik határozott fellépését. Egyikük – másikuk szemében még a könny is megjelent, ami nem csoda, hisz az esetlen csitrik, kamaszok helyett kész hölgyek és urak benyomását keltették. Testtartásuk, magabiztos mozgásuk arról tanúskodott, hogy a táncórák számukra nemcsak a felhőtlen együttlétet jelentették, hanem el is sajátították a különböző táncok alaplépéseit.

Elsőbálozóink vidám, fergeteges szórakozásuk közben sem feledkeztek meg szüleikről, tanáraikról, s egy-egy tánc erejéig őket is megforgatták. A párok összemérték erejüket a táncparketten, s a nézőközönséget elbűvölték tánctudásukkal. Nemcsak a győztes párok, de valamennyi versenyző bebizonyította, hogy a társastánc – tanfolyam megfelelő időtöltés volt, ahol nemcsak táncot, de az alapvető illemszabályokat is elsajátították.

A táncverseny után következett a csoportos fényképezkedés, valamint a rokonoktól és ismerősöktől jövő, jól megérdemelt gratulációk. Büszkén vették át Csenky Nikolett táncoktatótól és iskolánk igazgatójától, Majer Péter mérnök úrtól az emléklapot, amely tanúsítja, hogy sikeresen befejezték a tánctanfolyamot.
A diákok – a diszkótánc mellett – ezentúl reméljük fogékonyak lesznek a szalontáncokra, a kulturált társasági szórakozásra, az illemszabályok betartására is. A „Koszorúcska „ résztvevői, a szülők, nagyszülők, pedagógusok legalábbis ezen a napon erről győződhettek meg.

(Kolek Margit, az Eötvös Utcai AI pedagógusa)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook