komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Komáromi ismét a dobogón!

A hétvégén megrendezett 22. Miskolc Rallyn tizenhárom gyorsasági szakaszból nyolcat nyert meg a komáromi Bacigál Igor és pilótája Herczig Norbert. A SKODA Rally Team Hungaria kettőse a többi pályán is megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, így közel tizenhét másodperces előnnyel idén másodszor állhattak a dobogó legfelső fokára a 2016. évi Országos Rally Bajnokság második futamát.

1
Bacigálék maximális pontszámmal zártak Miskolcon, hiszen a Power Stagen is ők voltak a leggyorsabbak, amiért plusz három pontot írtak jóvá a bajnoki címvédő kettősnek.
“A futam előtti teszten kissé megtréfált minket az időjárás, amikoris esőben és 3 fokban teszteltünk. Pénteken egy korai rajt miatt 10 mp büntetést kaptunk, viszont a szombati napon minden úgy alakult, ahogyan terveztük” – fogalmazott a címvédő. “A BRR által tökéletesen felkészített SKODA Fabia R5 rendkívül megbízható volt, és mi is egyre jobban elkaptuk a ritmust, amihez persze az is kellett, hogy bár hosszú idő után Miskolcon használtunk ismét Pirelli gumikat, ez nem jelentett nehézséget, nagyon hamar sikerült kiismernünk.”

2
Eger után tehát Miskolcon is győzni tudott az SRTH párosa, Bacigálék számára tökéletesen indult a 2016-os esztendő. Hátra dőlni azonban egy pillanatra sem lehet, hiszen a bajnokságban hat kemény futam még a fiúk előtt áll.

(forrás: Škoda Rally Team Hungary)

Hozzászólások

hozzászólás