komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Horváth Charlie: Imádok Komáromban lenni

„A két Komárom” idén 25. alkalommal szervezte meg közösen a városnapokat. A minden évben, április 26-án kezdődő rendezvénysorozatot már nagyon várja minden komáromi, s a tapasztalat azt mutatja, hogy az első, igazán jelentős fesztivált az évben a távolabb élők is jegyzik. A látogatók száma – összességében – a több tízezres nagyságrendet is kiteheti, ha a Duna két partján fekvő, egységesként számon tartott Komáromot vesszük alapul.

Sebő Beáta:

Ahogy az lenni szokott: állandó elem a Borok- és a Kézművesek utcája, az Öregvár is kinyit egy napra, jelentős szerepet kap a sport – a Komárno-Komárom futóverseny már 42. alkalommal állította startvonalhoz a futókat. Megsaccolni nem lehet, hogy hányan fordultak meg a több mint 200 rendezvényen, a Duna két partján. Annyi azonban bizonyos, hogy például a borházakkal sűrűn szegélyezett Nádor utca késő esténként szinte teljesen bedugult.

Amicius Borászat:

A rendezvény nemcsak a városi hivatal, a szervező- és promóciós irodák, a borászok és a kézművesek együtt gondolkodásának eredménye. Sok civil szervezet és iskola is bekapcsolódott: a Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola például gasztronómiai fesztivállal színesítette a repertoárt – itt főleg középkori ételek készültek.

Tóth Ivett:

A zene szólt, több színpadon. A szervezők ügyeltek arra, hogy a hasonló stílusú előadóművészek ne egy időben álljanak pódiumra. Az egyik abszolút favorit Horváth Charlie volt. A jég, dupla whiskey-vel Charlietól a Borok utcája forgatagában is jól csúszott…

Charlie:

Jövőre itt a 26. alkalom. Mint mindig, 2017-ben is a komáromi csata emléknapján, április 26-án kezdődik a műsorfolyam.

(Kiss Réka, Pézman Zoltán, komarom.online)

Hozzászólások

hozzászólás