komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Komáromban ismét teljeskörű tesztelés lesz a hétvégén

 

Még fel sem lélegzett az ország a múlt hétvégén tartott antigén-tesztelés után, amikor szerdai sajtótájékoztatóján Igor Matovič miniszterelnök ismertette, hogy az eredmények kiértékelése után, a válságstábbal közösen meghozott döntés értelmében, mely településeken kell a magas fertőzöttségi ráta miatt megismételni a tesztelést.

A komáromi járás a 2.26%-os pozitivitásával a legfertőzöttebbek közé került, így a január 30-31-én ( szombaton és vasárnap ) ismét megnyílnak városunkban tesztelőpontok.

A komárom város által létrehozott, és mint a gyakorlatban is bebizonyosodott, könnyen kezelhető kétnyelvű regisztrációs oldalon (https://kntest.sk/) mától ismét be lehet regisztrálni. Az érdeklődők az idősáv kiválasztása után egy pontos időpontot kapnak, amelyről e-mailben is kapnak értesítés.

 

“A központi irányadás szerint újra teljes tesztelésre kerül sor Komáromban a hétvégén. A hétvége folyamán 23 mintavételi helyre lehet ellátogatni, amelyek (2 kivételével) reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva. Mivel az elmúlt héten néhány pont kihasználtsága alacsony volt, így a mintavételi helyek száma csökkent, ezzel mérsékelve a kiadásokat. 10 mintavételi pontra lehet regisztrálni előre. Kérjük a lakosokat, minél többen regisztráljanak, hogy ezzel kerüljük a felesleges torlódást. A regisztráltakat arra kérjük, hogy tartsák magukat az időponthoz.” – áll a városi hivatal közleményében.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter szerdán hangsúlyozta, hogy a második kör eredményei után, ha be is állítják a Covid-automatát, további  tesztelésekre akkor is szükség lesz. Ugyanis, ahogy azt a TA3 V Politike c. műsorában kifejtette, hogy szerinte „az lenne az optimális, ha minden ötödik napon tesztelni tudnánk. Ha ezt be lehetne biztosítani, akkor nagy mértékben feltudnánk oldani a szigorításokat. Mindig kiszűrnénk a fertőzötteket. “

A kormány tegnapi sajtótájékoztatóján és a kormánytagok mai nyilatkozataiból azonban az továbbra sem derült ki, hogy február 7-től milyen intézkedések lépnek életbe. Az azonban biztos, hogy az antigén-teszt nem lesz hiánycikk Szlovákiában, ugyanis január 26-án Richard Sulík gazdasági miniszter 14 millió euró értében, újabb 2.8 millió tesztre kötött szerződést.

(komaromonline.sk)

 

Hozzászólások

hozzászólás