komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Komárom! Maradjunk egy erős és összetartó közösség!

 

Komárom a hétvégén jól teljesített, a tíz évesnél idősebb lakosság (31700 lakos) több mint 63 százaléka le lett tesztelve. A lakosok nagy része fegyelmezetten kezelte a szombati sorban állások feszültségét, rengetegen kivették a részüket abban, hogy ezzel a kihívással megbirkózzunk, igazi csapatmunka volt.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak, akik embertelen teljesítményt vállalva dolgoztak, köszönet a Magyarországról érkező segítségnek. Jó látni, hogy mennyi önkéntes jelentkezik, mikor összefogásra van szükség, a rendőrség, a városi rendőrség, a katonaság, a tűzoltók és a járási hivatal is komoly részt vállalt a munkából. Több városi képviselő is munkát vállalt a tesztelés folyamán.

Komáromban a 20191 tesztből származó 190 pozitív eset csupán 0,97 százalék, amely megnyugtathat. Ugyanakkor több olyan közösségben jelent meg, ahol időben megfékezhető így a terjedés. Volt pozitív eset a hivatalban, óvodákban, az iskolákban, a hajléktalanok közt és más városi intézményben. Az érintettek karanténba vonultak, bizonyos esetekben a szociális munkások figyelik azt, hogy megelőzzük a terjedést. Lezajlott egy nagy tesztelés a kórházban, ahol a személyzet körében is akadt több pozitív eset, így talán most sikerült ott is kiszűrni az érintetteket. A város szükség esetén segítséget nyújt azoknak, akiknek most karanténban kell lenniük.

Jó hír az, hogy az összes komáromi idősek otthonában, ahol a kliensek és az alkalmazottak is tesztelve voltak, csak egy pozitív esetet találtak. A városi hajléktalanszállóban nem volt pozitív eredmény, minden lakó le volt tesztelve.

A tesztelés után az egyes érintett helyeken a város megkezdte a célirányos fertőtlenítést ózonizáló gépekkel, hogy kedden már az óvodákba és iskolákba is biztonságosan térhessenek vissza a gyerekek.

Bízunk benne, hogy a közeljövőben ez az eredmény segít abban, hogy a lakosok szabadabban mozogjanak, akiket pedig utolért a vírus, mihamarabb, és főleg komolyabb tünetek nélkül legyőzik a kórt.

Az elmúlt időszak bezártsága és bizonytalansága mindenkiben feszültséget szül. Fontos a felelősségteljes hozzáállás, hiszen nem csak magunk, de családtagjaink és ismerősei egészségére is hatással lehetünk. Fontos a józan gondolkodás, de legfőképpen az emberség és az összefogás. Fogadjuk el azt is, ha valaki másként gondolkodik, de maradjunk egy erős és összetartó közösség, amely összefogva meg tud birkózni minden kihívással.

(Komárom Város vezetése, fb)

 

Hozzászólások

hozzászólás