komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Nehezen, de megoldották a betegellátás folyamatosságát a komáromi kórházban

cof

 

A komáromi kórház dolgozóinak az utóbbi hetekben még soha nem tapasztalt, embert próbáló időszakban kellett helyt állniuk és megküzdeniük a nehézségekkel. És még nem látható a fény az alagút végén. A koronavírusos betegek és a pozitív tesztet produkáló alkalmazottak száma egyre emelkedik, ami alapjaiban rázta meg az intézmény eddig megszokott működési rendjét. A zavartalan egészségügyi ellátás biztosítása érdekében már eddig is egyre több átszervezésre kényszerült a kórház vezetősége.

„Jelenleg 65 egészségügyi szakemberünk COVID- 19 pozitív és további kettő van otthoni karanténban, vagyis az alkalmazottjaink 11,75 %. “– ismerte be a kórház igazgatója, Miroslav Jaška. „A gondokat sikerült megoldani, és minden beteg ellátása továbbra is garantált. De kénytelen voltunk visszaköltöztetni a neurológiai felvőbeteg osztályunkat a régi P pavilonba. A sebészeti intenzív osztály működését átmenetileg fel kellett függesztenünk, s emiatt kénytelenek voltunk átmenetileg korlátozni az előre tervezett halasztható műtétek elvégzését is. Az onkológiai osztály felvőrészlegét pedig össze kellett vonnunk az ápolási osztállyal. “– ismerteti a jelenlegi helyzetet az igazgató. – „Napi szinten aktualizáljuk a szervezést és a betegellátás zökkenőmentességének fenntartása érdekében mobilizáltuk az összes alkalmazottunkat. Aki csak tud segít. Minden kollégánk szívén viseli a betegek sorsát. Rendkívül hálás vagyok az áldozatos és emberfeletti munkájukért. Nekik köszönhetően továbbra is tudjuk fogadni és gyógyítani a betegeket. Szükség esetén pedig készenállunk életeket menteni.”

A komáromi kórházban október 1-től rendszeresen tesztelik az alkalmazottakat és a pácienseket is. A fekvőbeteg osztályon a betegek számára PCR-teszteket végeznek. „A 35 fő ellátására alkalmas COVID – osztályon jelenleg 16 koronavírusos beteget ápolunk, valamint hárman várnak a diagnózis megerősítésére. Lélegeztetőgépre nem szorul senki.” – közölte az aktuális adatokat Miroslav Jaška.

„A jövő héttől már azok, akiknek ismételten negatív lett a tesztjük, munkába állnak, így kicsit fellélegezhetünk majd. Kórházunk rendkívül nagy hangsúlyt fektet a járványmegelőzésre. Kollégáink részére elegendő, minőségi védőfelszerelést biztosítunk és szigorúan betartjuk az epidemiológiai előírásokat. “- biztosította az igazgató közvéleményt arról, hogy fel vannak készülve a járványhelyzetre.

(komaromonline.sk, AGEL SK)

Hozzászólások

hozzászólás