komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Már 65 egészségügyi alkalmazott pozitív a komáromi kórházban

cof

 

Hétvégén a komáromi kórház egészségügyi szakemberei is bekapcsolódtak az országos COVID-19 tesztelésbe.

A kórház területén kialakított tesztelési ponton egy nap alatt 1900 mintavételből 44 bizonyult pozitívnak. A pozitív személyeknek az elkövetkező időszakra karanténba kell vonulniuk.

„Az intézmény dolgozói, valamint családtagjaik az udvaron felállított mobil tesztelő állomáson vehettek részt az országos akcióban. Az érdeklődőknek pedig az orr-fül-gégészeti szakrendelőnkben önköltségen PCR teszt készítésére is lehetőséget nyújtottunk. “– informálta a sajtót a részletekről Jana Ondrišová a kórház beteggondozási részlegének vezetőhelyettese.

Az alkalmazottak közül eddig 65 bizonyult pozitívnak. Ebből kifolyólag a kórház átszervezésekre kényszerült, valamint a sebészeti intenzív terápiás (JIS-k) részleg bezárására. Beszámolt arról is, hogy a fekvőbeteg osztályok azon pácienseit, akiknek az egészségi állapota lehetővé tette az együttműködést, szintén bevonták az országos tesztelésbe.

A kórház „vörös zónájában” jelenleg 30 pozitív páciens van hospitalizálva. Egyelőre egyikük állapota sem követeli meg a mesterséges lélegeztetést.

Ondrišová rendkívül pozitívan értékelte a hétvégi tesztelés lebonyolítását. A szervezés és a mintavételek zökkenőmentes lebonyolításáról számolt be a AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórház 26 egészségügyi dolgozója is, akik a hétvége folyamán város területén felállított mintavételi pontokon teljesítettek szolgálatot.

„Szeretném megköszönni minden dolgozónknak, hogy a hétvége során áldozatosan és kitartóan végezték a tesztelést, a kiváló szervezést és a védőeszközök bebiztosítását. A fáradságos, megterhelő munka ellenére, jó volt látni a védő-pajzsok és maszkok fölött a mosolygós tekinteteket. “– tette hozzá Jana Ondrišová.

(komaromonline.sk, forrás AGEL SK)

 

Hozzászólások

hozzászólás