komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Jubileumi tanév a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában

 

Az idő múlása nincs tekintettel a körülményekre. Így esett, hogy egy előreláthatólag kiszámíthatatlan tanévben ünnepli a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola fennállásának 70. évfordulóját. Ennek ellenére az intézmény múltjához és hagyományaihoz méltó rendezvényekkel, versenyekkel, kiállítással készülünk a jubileumi tanévre. Az előkészületek és a szervezés már a tavalyi iskolaévben megkezdődött. Szeptember elejére lett végleges az események sorozata, amely az egész tanévet felölelően nyújt visszatekintést az elmúlt hét évtizedre.

Szeptemberben a jubileumi tanévhez kapcsolódó felhívások szólítják meg az iskola diákjait és tanárait: iskolai himnusz, szlogen és az intézménnyel kapcsolatos fotó-, ill. videópályázatra várják a kreatív iparisták műveit. Az év közben megrendezett hagyományos szakmai versenyek és rendezvények is kapcsolódni fognak az évfordulóhoz.

Az intézmény honlapján és on-line felületein is folyamatosan frissül majd a jubileumhoz kapcsolódó olvasnivaló. Az iskola volt tanárai és diákjai hét kérdésre hét válaszban foglalják havonta össze, mit jelentett és jelent számukra az Ipari. A honlapra az intézménnyel kapcsolatos érdekességek is felkerülnek majd. A közzétett információk alkotják a „Ki tud többet az Ipariról?” verseny alapját, amelyen az iskolai diákjai összemérhetik egymással tudásukat.

A jubileumi gálaműsorra ̶ amelyen az elmúlt hét évtized jelentős eseményei és érdekességei elevenednek majd meg ̶ előreláthatólag a jövő év tavaszán kerül sor. Ehhez kapcsolódik az iskola történetét bemutató fotókiállítás is a rendezvény helyszínén, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Elmaradhatatlan kiadvány a 70 éves évforduló kapcsán összeállított évkönyv, amely az iskola történetén túl számtalan képet és visszaemlékezést tartalmaz. Hasonló szellemben, az iskola épületében egy egész évben látogatható kiállítás keretein belül megtekinthetőek lesznek a korábbi évtizedek tansegédeszközei, rajzai, füzetei, amelyek bemutatják, hogy az iskola hogyan változott az elmúlt évtizedeken keresztül. Plakett és ajándéktárgyak is készülnek a jubileumi év tiszteletére.

A szeptember 2-án elhangzott ünnepélyes tanévnyitóval vette kezdetét a 70 éves Ipari jubileumi éve. Bízunk benne, hogy a körülmények kegyesek lesznek, és nem nehezítik meg, hogy méltón ünnepeljük meg ezt a jeles évfordulót.

(Petheő Boglárka)

Hozzászólások

hozzászólás