komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Tovább szépül a Munka utcai suli udvara

 

Az iskolai környezetnek szerves része az iskolaudvar, mely a közösségi élmények, a tanulás és a kikapcsolódás helyszíne.

A Munka Utcai Alapiskola udvara és külső tantermei megszépültek. Hintákkal, homokozókkal, kinti bútorokkal bővültek a játszóterületek. A külső tantermekben elhelyezett padok és asztalok alkalmasak a tanórák szabadtéri szervezésére, tanulóinkkal így a friss levegőn is foglalkozhatunk, izgalmasabbá téve ezzel számukra a tanulási folyamatot. Az udvaron elhelyezett, képekkel illusztrált ismertetőtábla a környezetünkben található fákról és madarakról tájékoztatja, tanítja gyermekeinket és az iskolába látogatókat. Elsőseink udvarán szintén újraéledt a zöld övezet: füvesítésre, magaságyások elhelyezésére került sor. Az elültetett fűszernövények, virágok gondozása mellett a kicsik sokat tanulhatnak a természetről ebben a megszépült környezetben.

 

 

A megvalósításban nagy szerepet játszott az iskola mellett működő Pro Schola Et Futuro nem befektetési alap, mely nemcsak a COM-therm s.r.o. nagylelkű felajánlásával szerzett anyagi forrást, hanem egy sikeres pályázattal a Nadácia SPP – SPPoločne pre komunity támogatását is elnyerte. Környezetünk szépülésében közreműködtek továbbá a szülők, iskolabarátok, akik adójuk 2 % -ával hozzájárultak az alap sikeres és hatékony működéséhez. Köszönjük a támogatást és az alap ügyvezetőjének, Konczer Ildikónak a fáradhatatlan munkát.

 

 

(MUAI)

Hozzászólások

hozzászólás