komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Dikácz Bence ismét kimagaslóan sikeres és eredményes volt

2018/12/6

Tisztes helytállás a Szlovák Rövidpályás Országos Bajnokságon. Kimagaslóan sikeres és eredményes volt az elmúlt két hét a tizennégy éves komáromi Dikácz Bence, a XBS SWIMMING Somorja és a KUKSE Komáromi Úszóklub tagjának a számára.

A fiatal versenyző, akit edzője Szeidl Balázs készített fel a november 23-25.-e között Somorján megrendezésre került Rövidpályás Országos Bajnokság Open kategóriájában, a nála jóval idősebb korosztály versenyén 800m gyorson a 3.-ik helyen végzett.

November 30-a és december 2-a között pedig már az Iglón (Spišská Nová Ves), a 13-14 éves korosztály számára megrendezett Országos Rövidpályás Úszóbajnokságon állt rajtkőhöz. A nehéz, igényes versenyre a hazai úszósport mind az 51 jelentősebb egyesülete nevezett be versenyzőket.

 

Dikácz Bence a dobogó legfelső fokán

A rendkívül erős mezőnyben (285 versenyzö) Dikácz Bence tisztes helytállást mutatott a három napos versenyen. Kilenc versenyszámban mérte össze erejét az ellenfelekkel, ebből hat egyéni és három váltóban.

Eredményei:
Arany: 1500m gyors, 400m vegyes, 200m mell
Ezüst: 200m pillangó, 4x50m vegyes váltó –XBS Swimming összeállításban
Bronz: 400m gyors, 200m vegyes

Kimagasló teljesítménye, és sikerei alapján biztosak lehetünk benne, hogy még sokat fogunk hallani városunk fiatal sportreménységéről.

Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

(komaromonline.sk – FL)

 

Hozzászólások

hozzászólás