komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Felújítás miatt korlátozásokat vezettek be a kórház nőgyógyászati osztályán

 

A komáromi kórházban, a betegek magasabb szintű ellátása érdekében újabb felújításba kezdtek. Ezúttal a nőgyógyászati-szülészeti osztály került sorra, ahol standardon felüli, magas színvonalú szobákat alakítanak ki. A felújítás ideje alatt, július elejétől augusztus közepéig korlátozzák a nőgyógyászaton végzett műtétek számát. A szülészeti részleg a megszokott módon működik ebben az időszakban is.

Miroslav Jaška, az Agel csoporthoz tartozó komáromi kórház igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy „Legfőképpen azért döntöttünk a szülészeti-nőgyógyászati osztály átépítése mellett, hogy a jövendő édesanyáknak magas szintű, korszerű ellátást tudjunk biztosítani, amihez ma már magától értetődően hozzátartoznak a standard színvonal feletti szobák is. A helységek kialakítására és az átalakításokra 50.000 eurót terveztünk. “

Az építkezési munkálatok ideje alatt a nőgyógyászati rendelő módosított időintervallumban fog működni. A várandósságuk 36. hetét túllépő kismamáknak munkanapokon 7-10 óra között lesz lehetőségük az orvosi kivizsgálások abszolválására. Azokat a kismamákat, akik még terhességük korábbi szakaszában vannak, de fennáll az esetleges koraszülés veszélye, magasabb szintű ellátást biztosító munkahelyekre irányítják.

A kórház nőgyógyászati rendelőjében minden nap 15-tól reggel 7 óráig lesz szakorvosi ügyelet. Az akut nőgyógyászati megbetegedéssel érkező páciensek esetében azonnal megkezdik a betegek stabilizálását és kezelését. A könnyebb eseteket mentőszolgálattal tovább küldik.
Az ideiglenesen korlátozott működési rezsimről a kórház vezetése értesítette a járáson belül lévő rendelőkben dolgozó szakorvosokat.

A felújítás idején a kisebb nőgyógyászati műtéteket az egynapos sebészeti ellátás keretén belül fogják elvégezni. Szeretném kérni a pácienseink megértését és elnézését, a felújítással járó kellemetlenségek végett. A rekonstrukció elvégzése érdekében azonban az időszakos változtatások elkerülhetetlenek. Remélhetőleg nyár végén megmutathatjuk a nyilvánosságnak az új, standard feletti szobáinkat “– tette hozzá az igazgató.

(komaromonline.sk, forrás AGEL)

 

Hozzászólások

hozzászólás