komaromonline.sk
HÍREK
Ezüst mellé bronzérmet is szereztek kajakosaink az EB-n
  •   

Vasárnap a bolgár Plovdivban megtartott Európa-bajnokságon kajakosaink 1000 méteres távon megszerezték a bronzérmet. A fináléban a Spanyolok és a Lengyelek mögött végeztek.

fotó: sport24.aktualne.sk-archív

A szlovák négyes, melynek tagjai Denis Myšák, Juraj Tarr, Erik Vlček és Tibor Linka, szombaton az 500 méteres távon második helyen végeztek. Most a K4-es kategória 1000 méterén nem tudták megvédeni tavalyi címüket, de így is a dobogó harmadik fokára evezték fel magukat.

Számoltunk azzal, hogy lesz egy-két csapat, amelyekkel komolyan meg kell küzdenünk a jó eredményért. A spanyolok tényleg a legjobbak közé tartoznak, de számítottunk a cseh illetve a német ellenfelekkel is. Jó startunk volt, de a tempóval nem vagyok megelégedve. Az utolsó 50 méter döntött el mindent, ahol már eléggé el voltunk fáradva. Esett az eső, hideg is volt, ami nem nagyon kedvezett nekünk. De ennek ellenére nagyon örülök az ezüst után a bronzéremnek is. Így haza két értékes érmet viszünk, ami szerintem szép eredmény. Otthon pedig lassan megkezdjük az augusztusi világbajnokságra való felkészülést. –  nyilatkozott a TASR-nek Erik Vlček.

Tarr a célbaéréskor először azt hitte, másodikok lettek. “A startunk nagyon jól sikerült. A végén kicsit furcsa volt az egész, ugyanis a Rio de Janeiro-i olimpia után ez volt az első ezresünk. Tényleg azt hittem, hogy másodikként értünk be, de aztán rájöttem, hogy mégsem. Azt hiszem ennek a bronzéremnek is szép értéke van.” – mondta Tarr György.

 

K4 1000 m – A-finálé: 1. Spanyolország (Francisco Cubelos, Marcus Walz, Javier Cabanin, Inigo Peňa) 2:54,374, 2. Lengyelország (Martin Brzezinski, Bartosz Stabno, Rafal Rosolski, Norbert Kuczynski) +0,284, 3. Szlovákia (Denis MYŠÁK, Erik VLČEK, Juraj TARR, Tibor LINKA) +0,292

Ismét gratulálunk a fiúknak és vezetőedzőjüknek Likér Péternek!

(komaromonline, forrás: TASR)

Kapcsolódó cikkek:

Vlček, Tarr, Myšák és Linka EB ezüstérmesek!


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook