komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Emelkedik a covid-pozitív betegek száma a Komáromi járásban is

cof

 

Az elmúlt hetek számadatai kétséget kizárólag jelzik, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma elérte a komáromi járást is. Az országos átlagnál magasabb átoltottságnak köszönhetően egyelőre keveseknél okozott a COVID19 fertőzés súlyos tüneteket a komáromi járásban. Ennek ellenére a komáromi kórház egészségügyi dolgozói kérik a lakosságot, hogy fokozottan tartsák be a járványmegelőzési szabályokat, mert csak együtt, egyformán felelősségteljes hozzáállással tudjuk elejét venni a járvány terjedésének és súlyosbodásának.

„Jelenleg hét koronavírusos beteget ápolunk kórházunkban. Mindegyikük állapota kielégítő, egyiküknék sem alakultak ki súlyos tünetek. További öt, COVID19 vírus okozta megbetegedés tüneteit mutató beteg esetében még a pontos diagnózis felállításához szükséges PCR-teszt eredményére várunk. Intézményünk, ahogy a járvány előző szakaszaiban is, úgy most a harmadik hullámra is felkészült. Harminc ágyat reprofilizáltuk, bebiztosítottuk a betegek ellátáshoz szükséges gyógyszereket, és kellő mennyiségű védőruházatot – mondta MUDr. Gabriela Filkóová, a komáromi kórház igazgatóhelyettese. – Az egészségügyi dolgozóink felkészültek a betegek kezelésére. Sajnos a számok egyre növekvő tendenciát mutatnak, míg szeptember elején napi 100-150 beteg jött tesztre, amiből átlagban egy lett pozitív, addig az előző héten naponta körülbelül 250 embert teszteltünk, és csak elmúlt négy napban 22 fertőzöttet szűrtünk ki.“
Jelenleg a komáromi kórházban beteglátogatási tilalom van érvényben. Ezen kívül egyéb korlátozásokat nem vezettek be. A tervezett műtéteket az előzetes időpontok alapján hajtják végre.

Az intézmény oltóközpontjában minden munkanapon 7.15-től 13.15-ig fogadják azokat a személyeket, akik szeretnék felvenni a védőoltást. A Pfizer/Biontech két dózisú vakcinájával hétfőn, szerdán és pénteken, a Johnson&Johnson egyadagos oltóanyagával kedden és csütörtökön oltanak.

„Szeretnénk kérni mindenkit, hogy viszonyuljon felelősségteljesen a saját és mások egészségének megvédéséhez és ennek érdekében hordjanak maszkot és fordítsanak fokozott figyelmet a kétfertőtlenítésre. Hisszük, hogy együtt sikerülhet megállítani a járvány terjedését a komáromi járásban” – mondja MUDr. Filkóová.

(komaromonline.sk, AGEL SK)

Hozzászólások

hozzászólás