komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Elhunyt Erika Sokolová

 

1962 – 2022

Szomorúsággal töltött el bennünket Mgr. Sokolová, született Némethová Erika, a Komáromi Szabadidőközpont igazgatónőjének halálhíre, aki hosszú, súlyos betegség után január 24-én hunyt el. Tanítói pályafutását 1981-ben, a pedagógiai szakközépiskola friss végzőseként kezdte el városunkban – a Szabadság Utcai Alapiskolában, majd a Komenský Utca Alapiskolában dolgozott. Ezt követően 1987-től a szabadidőközpont jogelődje, a Pionírház társadalomtudományi részlegét vezette.

Pedagógiai munkája mellett folyamatosan képezte magát, különböző szakmai képzéseken, kurzusokon vett részt, és diplomát szerzett a Szent Erzsébet Főiskolán. Bizonyos ideig a magánszektorban dolgozott menedzserként.

Sokolová Erikát a Komáromi Szabadidőközpont munkatársaként, az utóbbi években pedig igazgatójaként sok komáromi ismerte. Nagy szeretettel dolgozott a gyerekekkel és az ifjúsággal, kreatív módon tanította őket önállóságra. Szabadideje nagy részében is velük foglalkozott, amikor különböző versenyekre készítette fel a tehetséges fiatalokat. Erika nevéhez fűződik városunk ifjúságának számos sikere az Értelem Odüsszeiája elnevezésű versenyben, amelynek elkötelezett és ötletgazdag híve volt.

Élete utolsó pillanatáig hősiesen, zokszó nélkül viselte sorsát. Mindig azt hangsúlyozta, hogy a betegségével küzdenie kell, mert vannak, akikért élnie kell. Érett korban hagyott itt minket. Megbecsülte az élet minden egyes napját, a legnagyobb örömöt a családja és a munkája jelentette számára.

Sokolová Erika személyében olyan embert veszítettünk el, aki derűvel, szívélyességgel, békével és barátsággal gazdagította életünket. Emlékét megőrizzük. Nyugodjon békében!

(KL)

Hozzászólások

hozzászólás