komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Idén kétszer többet költ Komárom a rágcsálók irtására

 

Több gondot okoztak a felbukkanó rágcsálók a városban, számos helyen zavarták a lakosok hétköznapjait. Az elmúlt hónapokban határozott lépést tett a város a deratizáció terén, bevonva az érintett feleket.

Keveset költött Komárom korábban a deratizációra, emellett az egyes lépések sem voltak összehangolva, ami miatt sok esetben jelentettek gondot a rágcsálók. A város költségvetésének elfogadásakor már látható volt a változás, határozott lépéssel szeretnék a kártékony rágcsálókat irtani.

Míg korábban részben az önkormányzat, részben a vízgazdálkodási vállalat (KOMVaK) végezte a deratizációt, az idei évben ez teljes mértékben a KOMVaK hatáskörébe került. Sok esetben éppen a csatornákban lehet elejét venni a kártékony rágcsálók terjedésének, ezért került teljes mértékben a KOMVaK-hoz ez a tevékenység. A korábbi teljes összeg, amiből az önkormányzat és a vízgazdálkodási vállalat gazdálkodott, a duplájára emelkedett, így ebben az évben már 40 ezer euró lett elkülönítve a rágcsálók irtására.

Mindent megteszünk, hogy hatékonyabb legyen a kártékony rágcsálók irtása a város területén. Azt viszont tudni kell, hogy a lakótömbökön belül már a lakáskezelők feladata az irtás biztosítása, így ha ott is felbukkannak a rágcsálók, úgy a lakáskezelőkhöz kell fordulni” – mondta el Ruman Patrik, a KOMVaK vállalat igazgatója. Az igazgató hozzátette, három oldalú egyeztetés volt az elmúlt hetekben a város, a lakáskezelők és a vízgazdálkodási vállalat közt, hogy növelni tudják a deratizáció hatékonyságát.

Fontos lépéseket tettünk előre, hogy a rágcsálók ne keserítsék meg a lakosok életét. Korábban ez a tevékenység is elhanyagolt volt, de most nem csak jelentősen növekedett az erre fordított összeg, de összehangoltunk a feladatokat az egyes szereplők közt. Rágcsálók mindig felbukkanhatnak, de mindent megteszünk azért, hogy a lehető leghatékonyabban lépjünk fel a kártékony állatok ellen” – fogalmazott Ruman Patrik igazgató.

A lakosok részéről várják az észrevételeket a KOMVaK elérhetőségein.

(komaromonline.sk, nyitókép illusztráció)

Hozzászólások

hozzászólás