komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Bridgestone támogatással startol az idei futóverseny

Mintegy ezer résztvevőt várnak április 22-én a szervezők a 44. Komárom-Komárno Nemzetközi Utcai Futóversenyre, melyet a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. is támogatja. A Komárom–Európa Futóegyesület által szervezett verseny 5,5 km-es távjára elsősorban a családokat, 10 km-es távjára pedig a gyakorlott futókat várják a szervezők.

A Komárom-Komárno Nemzetközi Utcai Futóverseny az egyik legrégebbi Magyarországon, de minden bizonnyal az egyetlen, amelyet két ország egy városában, Komárom utcáin rendeznek meg. Habár a versenyen évről évre egyre több profi és minősített futó is rajthoz áll, a szervezők legfontosabb célja, hogy a versennyel a futást mint rekreációs sportot, valamint az egészséges életmódot népszerűsítsék.

A futóversenyt idén a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb foglalkoztatójának támogatásával rendezik meg. A vállalat jóvoltából a verseny útvonalán a Magyar Mentőmotor Alapítvány mentőmotorosai vezetik majd fel a futókat.

A nagy múltra visszatekintő Komárom-Komárno futóverseny megrendezésével célunk az, hogy mozgási és rekreációs lehetőséget nyújtsunk a város és a megye lakosságának, emellett pedig erősítsük bennük az egy közösséghez tartozás érzését” – mondta Baladincz Jenő, a Komárom–Európa Futóegyesület elnöke.

Ebben segít minket az idén a Bridgestone Tatabánya, amelynek támogatásával a verseny még színvonalasabb és még biztonságosabb lesz – tette hozzá.

Vállalatunk számára kiemelten fontos a helyi közösségek segítése, ezért örömmel támogatjuk a Komárom-Komárno Futóverseny megrendezését – fogalmazott Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A gyárban már a mindennapi életünk része az egészséges életmód és az aktív sportolás, ezért a versenyen mi is rajthoz állunk. Futás közben mindenki egyenlő, a vezetők és a beosztottak együtt futnak, ugyanazon az úton, ugyanazon cél érdekében – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A Bridgestone nagy hangsúlyt fektet a dolgozói egészségmegőrzésre is. E célból, FittStone elnevezéssel átfogó egészségprogramot dolgozott ki, amely a tudatos és egészséges életvitel kialakítására, rendszeres testmozgásra és egészséges táplálkozásra ösztönzi kollégáit, akik számára emellett rendszeres prevenciós szűréseket is biztosít.

A Bridgestone több éve rendszeresen támogat komárom-esztergom megyei, valamint országos sport-és kulturális eseményeket. Immár évek óta a vállalat támogatásával rendezik meg a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivált, a Gerecse 50 teljesítménytúrát, valamint a Budaörsi Félmaratont is.

(dkvh)

Kapcsolódó cikkek:

Pillanatképek a 43. Komárno-Komárom nemzetközi futásról

 

Hozzászólások

hozzászólás