komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Borbély Alexandra szereplésével készült Drakulics elvtárs nyerte a legjobb film díját Brazíliában

A brazíliai Porto Alegrében megrendezett fantasztikus filmek 16. Fantaspoa fesztiválján a versenyprogramban indult 49 alkotás közül a legjobb film díját a Bodzsár Márk rendező Drakulics elvtárs c. alkotása nyerte el.

A filmben szerepel a 2017-es évben Európa legjobb színművésznőjének választott Jászai Mari-díjas Borbély Alexandra is, aki a komáromi Selye János Gimnázium diákjaként négy évig a GIMISZ Diákszínpad tagjaként bizonyította tehetségét.

A Drakulics elvtárs címmel jegyzet “vámpír-retró-kém” filmvígjáték nemzetközi premierje múlt év novemberében az indiai Goában megrendezésre kerülő A-kategóriás filmfesztiválon volt. Azóta a film számos fesztiválmeghívást kapott világszerte. A 70-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök története az anyaországbeli mozikban 2019 -es év egyik legnézettebb magyar filmje volt.

Az alkotás forgatókönyvét Bodzsár Márk írta Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével. Az operatőr Reich Dániel volt, a látványtervező Ágh Márton, a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila.

Idén a koronavírus-járvány miatt online rendezték meg a rendkívül népszerű és nívós latin-amerikai filmfesztivált.

Borbély Alexandra 2018-ban kimagasló színművészeti tevékenységéért és városunk jó hírének gyarapításáért polgármesteri díjban is részesült:

(komaromonline.sk, forrás MTI)

 

Hozzászólások

hozzászólás