komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
A Szlovákia Civil Becsületrend Díj-ra még várják a jelöléseket
  •   

A Szlovákia Civil Becsületrend Polgári Társulás a Magyar Civil Becsületrend felvidéki ágaként 2014-ben alakult, amelynek vezetője Klemen Terézia.  A idei Szlovákiai Civil Becsületrend kitüntetésére keresi a legérdemesebb embert.

A díjat a nemes emberi alapértékeket felmutató cselekedetek elismeréseként adományozzák olyan személynek, aki konkrét tetteivel következetesen más emberek vagy egy közösség, egy régió számára olyan tevékenységet végez, amelyet sem intézmény, sem magánszemély semmilyen módon nem honorál. Ugyancsak értékelési szempont, ha a jelölt egy közösség számára fontos kulturális érték megmentésén dolgozik, vagy állampolgári jogaikat védelmezi. Nagyon fontos az igazi civil igényesség, odafigyelés, következetesség.

Ugyancsak értékelési szempont még, ha egy közösség számára fontos kulturális érték megmentésén dolgozik, vagy állampolgári jogaikat védelmezi, nagyon fontos az igazi civil igényesség, odafigyelés, következetesség. Továbbá, ha az európai értékrend (zsidó-keresztény erkölcsök) védelmében fejtett ki munkát, esetleg a vegyesen lakott vidékeken az együttélést segítő és a jelenlegi gondokat megoldani igyekvő tevékenységet jutalmaznák a díjjal.

E kitüntetés átadására évente egy alkalommal, április második szombatján kerül sor Komáromban, a Kultúrpalotában, hogy ily módon ismerjék el a nemes emberi alapértékeket felmutató cselekedeteket.

Első alkalommal, azaz 2015-ben a díjat Pósa Judit, a Pósa Lajos-kultusz éltetője a közösség érdekében végzett munka elismeréseként kapta meg. 2016-ban Dunajszky Géza író, amatőr helytörténész és idén pedig Icso Béla, Barka polgármestere vehette át a Szlovákiai Civil Becsületrend Díjat.

Javaslataikat – részletes indoklással a saját és az általuk kitüntetésre javasolt személy elérhetőségének a feltüntetésével – az alábbi címre juttathatják el 2018. január 25-ig: szcivilb2015@gmail.com

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook