komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Zsinórban negyedszer lett az ország legjobbja a komáromi Helios Fotóklub

 

A komáromi Helios Fotóklub ismét az ország legjobbja lett. A huszonhatodik alkalommal sorra kerülő nagypresztízsű országos körverseny, melyet a modern fényképészeti objektív lencserendszer feltalálójáról, a magyar származású Petzval Józsefről neveztek el, díjkiosztója szeptember 18-án, Detvában volt megtartva. A kiállításmegnyitóval egybekötött ünnepi díjkiosztón, a komáromi Helios Fotóklub tagjai immár egymás után negyedszer vehették át a rangos elismerést.

A Helios Fotóklub, a Komáromi Szlovák Hajógyárban működő szakszervezet az 1959 február 5-én a Litovel-épületben id. Gráfel Lajos vezetésével megalakult fotókörnek a jogutódjaként működik. Komárom egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező kulturális egyesületének a tagjai az elmúlt évtizedek során számtalan hazai és nemzetközi megmérettetésen bizonyították tehetségüket és öregbítették városunk hírnevét.

 

A díjat Holop Ferenc a klub elnöke vette át

 

Mindemellett az elmúlt télen a nagyközönség Komáromi Duna Menti Múzeum, Komárom szakrális épületei című tárlatán, ami Keszegh Béla, Komárom polgármesterének a kezdeményezésére jött létre, is megcsodálhatta a képeiket. A negyven remekbeszabott fotográfia méltó módon örökíti meg az utókor számára a Komárom katolikus-, református-, evangélikus-, ortodox-, baptista- templomát, a Szent Anna-kápolnát, valamint a zsinagógát.

Noha a pandémia miatt a klub tagjainak kevesebb lehetősége volt a csoportos kiállításokon való részvételre és tárlatok szervezésére, egyéni megmérettetéseken indultak és kimagasló nemzetközi eredményeket értek el.

 

Prezmeczky Péter – Prézy  / klubtag a Petzval verseny koordinátora

 

A Helios Fotóklub tagjai keddenként tartják találkozóikat a komáromi civil közösségi központban, a Zichy-pontban, ahol alkotásaik negyedévente változó kiállítás keretén belül tekinthetők meg.

(komaromonline.sk, F.L., fotók FB-heliosfotoklub)

 

Hozzászólások

hozzászólás