komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Változott a rendelet, ismét kétirányú a Monostori-híd

 

Szeptember 28-tól újra engedélyezett a személyautó forgalom mindkét irányból a Monostori- hídon. Július első napjaitól a szlovák állami szervek kérésére Magyarország irányából ideiglenesen nem lehetett a hídon személyautóval közlekedni. Az erre vonatkozó hatályos rendelet értelmében kizárólag a teherautókat engedték át.

A Monostori-híd lezárását azzal indokolták, hogy a rendőrség és a katonaság kapacitás hiányában nem tudja mindkét határátkelőhelyet megfelelő intenzitással ellenőrizni. Így a nyári hónapokban, amikor olyan ritka volt a pozitív teszt, mint a májusi hó, az Erzsébet-hídra terelték a forgalmat, ahol nem lehetett tudni kik szenvedtek jobban a rekkenő hőségtől, a rendőrök vagy az autókban várakozó, ilyen-olyan igazolásokat szorongató polgárok.

Az átlagember számára megfejthetetlen logikával, szeptember közepén, amikor újra romlani kezdtek a járványügyi adatok, és egyes járások színe narancssárgára váltott a Covid-térképen, Vladimír Lengvarský egészségügyi beterjesztette a javaslatot, amire a kormány rá is bólintott, hogy enyhítsenek a szigorú határellenőrzéseken, és csak szúrópróbaszerű legyen az ellenőrzés.

A hídlezárás megszüntetésével kapcsolatban, Dél-Komárom polgármestere, dr.Molnár Attila, a város hivatalos oldalán közzétett videóban köszönetet mondott Keszegh Bélának, Komárom polgármesterének, Bolehradsky Szilvester rendőrkapitánynak, a megyei főkapitánynak Farkas Gábornak, hogy a határellenőrzések visszavonása után azonnal kérvényezték a híd kétirányú használatának engedélyezését.

A Monostori-híd 2020.szeptember 17-i átadása után hamar bebizonyosodott, hogy jelentős mértékben csökkenti mindkét Komárom belvárosában az autóforgalmat. „Bízom benne, hogy a pandémia nem fog újra olyan méreteket ölteni, hogy ilyen lezárásban keljen gondolkodni, hiszen ezek a fejlesztések, ezek a beruházások pont arról szólnak, hogy mind a gazdaság, mind az idegenforgalom új lendületet kapjon és elinduljon. Arról nem is beszélve, hogy városunknak a logója, a szlogenje, amit mindannyian ismerünk, az pontosan erre a helyzetre leginkább aktuális. Komárom határtalanul jó! “– zárta videóüzenetét Dél-Komárom polgármestere.

A VIDEO megtekitntéséért kattintson a képre:

 

(komaromonline.sk, FL)

 

Hozzászólások

hozzászólás